Unii soferi, din dorinta de a face o economie pe perioada intregilui an, opteaza pentru anvelope all season. Acestea sunt utile si necesare, insa au si cateva dezavantaje. Cu toate ca din punct de vedere al pretului, sunt mult mai ieftine si pot fi folosite in orice sezon, conducatorii auto nu fac economie decat la suprafata, pentru ca in realitate, chiar daca nu mai merg la fel de des la vulcanizare pentru a le schimba la trecerea de la un anotimp la altul, durata de viata este mult mai mica. Anvelopele de iarna sunt special concepute pentru ca autoturismele sa faca fata provocarilor ce apar pe perioada iernii, inclusiv drumuri umede, alunecoase, caderi masive de zapada, polei, iar lista poate continua.

Avantaje si dezavantaje anvelope all season

Multe vehicule sunt echipate cu anvelope all season atunci cand parasesc fabrica deoarece ofera o plimbare linistita, o durata de viata lunga a benzii de rulare si o performanta pe tot parcursul anului. Acestea sunt foarte populare, datorita versatilitatii si faptului ca sunt proiectate sa functioneze intr-o varietate de conditii, inclusiv pe drumuri umede si in conditii de iarna.

Anvelopele all-season compromit insa unele capacitati maxime de performanta de vara si de iarna, ceea ce inseamna ca nu vor oferi aceeasi aderenta si manipulare a autoturismului, nici nu vor putea face fata conditiilor extreme de iarna. Anvelopele all-season reprezinta o solutie excelenta pentru soferii care traiesc in conditii climatice moderate si nu se confrunta cu friguri extreme cu zapada si gheata in lunile de iarna, ceea ce pentru soferii din Romania nu este cazul.

Anvelopele de iarna reprezinta alegerea potrivita deoarece fac fata ninsorilor grele, ghetii, ofera tractiune si preintampina accidente. Anvelopele all-season isi pierd o parte din functionalitatea lor si nu ar trebui folosite la temperaturi de -5grade Celsius. Anvelopele de iarna confera mai multa siguranta soferilor si pot fi folosite in orice conditii, cu mentiunea ca trebuie schimbate in primavara pentru a nu se toci.