Foarte multi conducatori auto din capitala se intreaba unde pot face ITP-ul masinii, momentul fiind cert, acela in care expira aceasta inspectie. Existand atat de multe locatii care ofera servicii de acest gen, gasirea unei statii ITP in Bucuresti poate reprezenta o provocare in acest sens.

Statiile ITP sunt service-uri autorizate de RAR pentru a efectua astfel de inspectii. Acestea sunt conectate online la baza de date RAR, astfel incat sa poata transmite in timp real datele masinii care este supusa inspectiei.

Unde se face ITP in Bucuresti?

In Bucuresti exista sute de statii ITP, usor de gasit, unde se poate face o programare cu cateva zile inainte sau la care conducatorii auto se pot prezenta direct, daca nu este aglomeratie. Printr-o simpla vizita online pe AlfaITP.ro, se poate programa o inspectie tehnica periodica.

Este important ca soferii sa tina cont sau sa se intereseze cand le expira ITP-ul pentru a se prezenta cu 1-2 saptamani inainte de expirare, sau chiar in ultima zi de valabilitate. In caz contrar, daca sunt opriti in trafic cu ITP-ul expirat, li se va retine talonul si li se va cere sa efectueze ITP-ul pentru a si-l recupera.

Ce se verifica in cadrul unei inspectii tehnice periodice la masina?

In cadrul unei sedinte programata pentru inspectie tehnica periodica in Bucuresti se verifica aspectul general exterior si starea anvelopelor, de aceea masina trebuie sa fie curata, anvelopele curate si umflate la presiunea potrivita si sa nu prezinte defectiuni sau sa fie foarte vechi.

ITP in Bucuresti | inspectie tehnica periodica in Bucuresti | AlfaITP.ro

ITP in Bucuresti

De asemenea, la inspectia tehnica periodica se verifica si noxele, care nu trebuie sa aiba un nivel foarte ridicat, starea sistemului de franare, care trebuie sa fie perfecta si starea suspensiilor si a articulatiilor. Se vor verifica si seriile de motor si caroserie, care trebuie sa fie vizibile si usor de gasit, dar si sistemul de iluminare si de evacuare.

In amanunt, fiecare din aceste categorii mentionate presupun multe subcategorii, insa este important de stiut ca la aprecierea aspectului exterior general contribuie si starea geamurilor, a parbrizului si a caroseriei.