La momentul actual, in domeniul medicinei au inceput sa-si faca aparitia numeroase tehnologii inovative, de ultima generatie. In permanenta se incearca descoperirea de noi tratamente, cat si imbunatatirea celor deja cunoscute.

Competitia este una destul de ridicata. Prin urmare, majoritatea clinicilor de top, care doresc sa se pastreze in preferintele oamenilor trebuie sa aiba in dotare, atat medici profesionisti, cat si echipament modern. In articolul de fata, a fost adus in discutie un dispozitiv modern de care si oamenii de rand au auzit, mai ales in ultimii ani, si anume lampa UV bactericida.

Ce este o lampa UV bactericida?

In linii generale, este vorba de o lampa electrica, ce poate produce o lumina cu radiatii ultraviolete. Aceasta poate distruge, la nivel de baza, legaturile de ADN. Ca urmare, virusurile si bacteriile vor fi neutralizate.

In termeni practici, lampile sunt folosite, atat pentru a steriliza spatiul si suprafetele din institutiile publice, cat si in laboratoare si sptitale. De asemenea, aparatura mai poate fi utilizata pentru a produce particulele de ozon, folosite in procesul de dezinfectare a apei. Prin urmare, ele pot fi intalnite in dotarea anumitor acvarii sau a unor bai termale.

O astfel de lampa poate fi utilizata si in viata de zi cu zi?

Unii oameni ar putea sa se intrebe daca o astfel de lampa isi poate gasi utilitati si acasa. Raspunsul este unul afirmativ. Diferite modele de lampi sunt puse la dispozitie de magazinul Med-Tehnica.ro, putand fi ales lampi pentru spatii mai mici sau mai mari, din institutii publice sau private.

Lampa UV bactericida | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

Conform studiilor de specialitate, lumina UV-C produsa poate aduce cateva beneficii considerabile:

  1. Dezinfectie garantata

Lumina poate fi utilizata pentru a dezinfecta locurile esentiale, unde o persoana poate petrece mult timp (de ex. biroul de lucru sau masa de bucatarie).

  1. Calitate mai buna a aerului

Prin utilizarea acesteia, reziduurile biologice din aer vor fi indepartate. Acest aspect poate fi benefic pentru persoanele care sufera de astm, alergii sau dureri ocazionale ale ochilor si capului.

In concluzie, dupa cum s-a putut observa, lampile bactericide cu lumina UV-C nu fac parte doar din categoria de tehnica medicala. Acestea isi pot gasi utilizare si in locuinta unui om de rand, in viata de zi cu zi.