Cei care sunt in cautarea unei schimbari de peisaj, ar trebui sa faca o excursie in aer liber in Finlanda. Iata cateva locuri care vor purta turistii intr-o calatorie de descoperire prin peisaje variate si o fauna exceptionala.

Cu 40 de parcuri nationale si paduri care acopera aproape 70% din teritoriul tarii, Finlanda este o destinatie naturala prin excelenta.

Parcul Linnansaari

Situat in sud-estul Finlandei, Parcul Linnansaari este un loc ideal pentru a merge in cautarea focii de apa dulce, una dintre cele mai periclitate specii din lume. Parcul este o salbaticie de insule verzi si corpuri mari de apa.

Arhipelagul Kvarken

Aflat in patrimoniul mondial UNESCO, acest arhipelag uimeste prin fenomenul care il anima: eliberat de presiunea unui fost ghetar, pamantul se ridica cu 9 milimetri pe an, facand sa apara mii de insulite si ridicand casele de barca care odinioara se aflau pe apa..

Muntele Koli

Este unul dintre cele mai emblematice peisaje din Finlanda: de pe Muntele Koli, o colina rotunjita din Karelia de Nord, privelistea lacului Pielinen peste padure seduce vizitatorul aflat in cautarea naturii, asa cum au facut-o Pekka Halonen sau Eero Järnefelt, celebri pictori romantici finlandezi.

Cascadele Kiutaköngäs

Serpuind prin padure, raul Oulanka prinde viata la prapastiile Kiutaköngäs, cand trece printre peretii de stanca ce taie vegetatia. Peisajul merita o vizita atat vara, cat si iarna, in doua stari radical diferite.

Lacul Lappajärvi

Acest lac finlandez este exceptional datorita originii sale. Este, intr-adevar, rezultatul caderii unui meteorit! Craterul de 23 de kilometri s-a umplut apoi cu apa, care astazi formeaza o adevarata perla albastra in mijlocul padurii verzi. Totul ii este explicat vizitatorului la Centrul de Meteorit Kivitippu.

Plaja Yyteri

La nord-vest de capitala finlandeza Helsinki, plaja Yyteri ii asteapta pe calatori pentru a se relaxa intr-un cadru idilic. Nisipul alb, casele din lemn ale micului port de pescuit Reposaari, dunele marginite de padure si apa putin adanca fac din aceasta plaja un loc bun de popas pentru familii, cupluri si prieteni.

Parcul National Nuuksio

Cu terenul sau accidentat, padurile si lacurile sale, Parcul National Nuuksio ofera o imersiune in natura la doar 30 de kilometri de Helsinki. In timp ce se urmeaza traseele de drumetii, turistii nu trebuie sa uite sa caute veverita zburatoare emblematica a parcului. Cartita de padure si privighetoarea europeana se gasesc, de asemenea, in acest parc, care are cea mai bogata concentratie de animale salbatice din Finlanda.