Care este ritualul copiilor de dimineata, in perioada scolii? Se trezesc devreme, se spala pe fata, iau micul dejun, se spala pe dinti, verifica ghiozdanul daca au pus toate cartile, caietele si gustarica, se imbraca, se incalta si sunt gata de plecare. Deja, dupa o luna de la inceperea scolii, atat copiii cat si parintii si-au creat o rutina si, in cele mai multe cazuri, arata asa cum am descris-o mai sus.

Scoala inseamna lectii si program strict dar acestea duc la responsabilizarea copilului, pentru a se dezvolta ca o persoana completa si independenta. Activitatile pe care le presupune scoala, efortul fizic si intelectual la care este supus copilul au nevoie de sustinere nutritiva, pe de o parte, si de sustinere emotionala pe de alta parte. Rolul parintilor este esential, pe ambele planuri, in acest fel ei vor fi niste copii sanatosi mental si fizic.

La varsta scolara, copiii isi mentin o rata de crestere accelerata iar oasele lor au nevoie de calciu si vitamina D.

Copii sanatosi

De aceea este important ca micul dejun sa contina lactate, bogate in aceste elemente esentiale. Un mic dejun bazat pe lactate, fibre si vitamine este modul perfect de a incepe ziua si care ii va asigura copilului o mare parte din energia necesara pentru ziua respectiva. Pana la masa de pranz, o gustare de iaurt de baut sau branzica de vaci cu fructe, va fi suficienta pentru a se reincarca de energie.

Produsele Danonino – branzica, iaurtul si iaurtul de baut, toate cu piure de fructe, au un conținut semnificativ de nutrienți esentiali (proteine, calciu, vitamina D) importanti pentru crestere, fiind o varianta sanatoasa de inlocuire a dulciurilor concentrate si bauturilor cu zahar, consumate de obicei ca desert sau gustare.

Scoala este mediul propice pentru dezvoltarea autonomiei care este strict legata de dezvoltarea lui emotionala, iar un copil ce primeste grija si dragoste din partea parintilor, fiind lasat totodata sa exploreze si sa-si foloseasca aptitudiile va deveni o persoana independenta, increzatoare in fortele propri.

Pe langa suportul nutritiv, Danonino vine cu 16 eroi Dino: cosmonauti, cowboy, pirati, cavaleri si multi altii, care vor deveni, pentru copil, adevarati parteneri in creearea povestilor.