Tot mai multi turisti sunt interesati de o vacanta in Myanmar datorita frumusetilor locale aceasta fiind una dintre tarile ’’virgine’’ din Asia. Vizitatorii se pot bucura de fragmente mari ale vechilor imperii, de numeroase pagode, si o populatie predominant budista, renumita pentru prietenie si ospitalitate. Locuitorii zonei sunt dornici in a-si impartasi obiceiurile stravechi asa ca turistii nu trebuie sa se sfiiasca in a pune intrebari.

Obiective turistice de neratat intr-o vacanta in Myanmar
  • Pagoda Shwedagon din Yangon (Rangoon)

Uriasa pagoda Shewedagon este o piesa de aur din Myanmar considerat cel mai sacru sit budist din tara (se spune ca parul lui Buddha este ingropat in ea). Pagoda stralucitoare, aurie (cea mai veche din lume), este situata la aproape 110m inaltime fiind acoperita cu frunze de aur si 4.531 de diamante care sunt vizibile din tot Yangon. Momentul ideal pentru o astfel de vizita este la apusul soarelui cand totul straluceste. Persoanele religioase participa la o ceremonie de iluminare a lampilor, unde sute de lampi cu ulei sunt aprinse in fiecare seara pentru a aduce noroc.

  • Mandalay – al doilea oras din Myanmarului

Mandalay este cel de-al doilea oras ca marime din Myanmar, un hub cultural fiind locul unde se gaseste cea mai mare carte din lume, cel mai inalt Buddha in picioare, dar si cel mai lung pod de lemn. Podul fotogenic U Bein trece peste un lac superficial fiind locul de promenada al calugarilor. Acestia prefera sa se plimbe dimineata devreme pentru a medita si pentru a se conecta cu divinitatea.

  • Croaziera de-a lungul raului Irrawaddy

De-a lungul istoriei Myanmarului, calatoriile fluviale au fost o parte importanta a vietii de zi cu zi, iar acest lucru nu s-a schimbat nici astazi. Turistii au posibilitatea de a reface traseul pitoresc care porneste de la Mandalay la Bagan, traversand fluviul Irrawaddy. Acesta este unul dintre cele mai faimoase ape din lume, care transporta mici nave de croaziera pentru pasageri. Multe dintre ambarcatiuni sunt special construite astfel incat turistii au posibilitatea de a cobora pentru a se plimba prin sate si manastiri indepartate.