Atunci cand vine vorba despre proteze dentare, oamenii sunt destul de reticenti, deoarece tipul clasic al acestora are destul de multe dezavantaje. Dar multumita evolutiei tehnicii medicale, protezele pe implant sunt mult mai eficiente si confortabile, fiind solutia ideala pentru persoanele care si-au pierdut intreaga dantura.

Acest tip de proteza dentara se fixeaza pe un numar mic de implanturi dentare, oferind totodata o stabilitate excelenta, asemanatoare cu o proteza fixa. Proteza pe implant este formata din trei parti: coroanele dentare artificiale, baza acrilica – ce imita gingia – si scheletul metalic, ce poate fi realizat din diverse aliaje sau titan.

Obiectivele urmarite pentru ca o proteza pe implant sa fie functionala

  • Stabilitatea – aceasta caracteristica a protezei este fundamentala pentru functionalitatea acesteia, altfel masticatia va fi dificila, fonatia incorecta, iar respiratia ingreunata. Iar proteza pe implant ofera o stabilitate mare, contribuind astfel la cresterea calitatii vietii, imbunatatirea starii de sanatate si a fizionomiei.

  • Mentinerea campului protetic – acesta obiectiv se refera la faptul ca o proteza pe implant nu cade din gura in timpul vorbirii sau stranutului, gratie sistemelor speciale de retentie: locatori si O-ringuri. In plus, acest tip de proteza este personalizat pentru fiecare pacient in parte.

  • Restabilirea functiilor principale – fie ca este vorba despre functia masticatorie, fonatia sau fizionomia si estetica, toate acestea sunt imbunatatite cu ajutorul protezei pe implant, care completeaza toti dintii pe arcada.

Implanturi dentare | Proteza pe implant | ImplantologieSector4.ro

proteza pe implant

Conform informatiilor de la ImplantologieSector4.ro, acest tip de proteze se adreseaza, in special, persoanelor cu pierderi mari de os – mai ales in zona laterala – din cauza carora nu este posibilia inserarea unui numar corespunzator de implanturi pentru o lucrare fixa.

De aemenea, si persoanele purtatoare de proteze dentare clasice sau cele care nu doresc sa apeleze la procedurile complexe si costisitoare de aditie osoasa sunt pacientii potriviti pentru a beneficia de o proteza dentara pe implanturi. In plus, la aceasta solutie pot apela si persoanele care doresc un tratament satisfacator atat estetic, cat si functional, insa la un cost mult mai mic decat in cazul unei proteze fixe.