Tipuri de camioane pentru transportul marfurilor

Exista multe tipuri de camioane care sunt utilizate pentru servicii de transport greu. Tipul de camion necesar depinde de produsul care trebuie relocat dintr-un punct in altul. In Romania toate autovehiculele de transport greu sunt numite camioane sau T.I.R.-uri, insa acestea au denumiri specifice in functie de scopul lor.

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de vehicule utilizate pentru transportul greu este T.I.R-ul. Acesta reprezinta un cap si o remorca atasata si poate veni intr-o varietate de modele pentru a servi mai multor scopuri diferite. Multe dintre aceste autovehicule au doua sau trei axe, deci exista altele si mai mari cu patru sau cinci axe.

Camioanele cu remorca de tip cutie sunt la fel de utilizate. Remorca este complet inchisa, precum o cutie, cu o deschidere sub forma de usa aflata in spatele remorcii. Acestea variaza in lungime de la aproximativ 8.5 la 16.2 metri. Desigur, exista si variante mai scurte, insa se folosesc pentru transportul usor.

Un alt tip de remorca folosit pentru transportul greu este denumit ”flat bed”. Aceasta este practic, o platforma pe roti. Marfa este legata de platforma si livrata la locatia stabilita. Pot fi transportate caramizi, materiale de contructie, cherestea, etc. si orice alte produse ambalate si usor de stabilizat pe platforma.

Un al treilea tip de remorca frecvent utilizat este numit cisterna. Acest tip de remorca este utilizat pentru transportul greu de lichide, cum ar fi: apa, lapte sau ingrasamant lichid. Marfurile uscate, precum cerealele sau faina, pot fi si ele transportate in cisterne.

Statie ITP pentru camioane in sector 6 | statie ITP pentru camioane | alfaitp.ro

statie ITP pentru camioane in sector 6

Chiar daca aceste vehicule sunt foarte robuste si proiectate sa reziste la tonaj greu, totusi trebuie verificate periodic pentru a vedea daca starea lor este conform standardelor impuse de legislatia in vigoare. Asadar, la Alfa Motors, o statie ITP pentru camioane in sector 6, dar si la oricare alta statie ITP din tara se efectueaza inspectii la 1 an pentru autovehicule destinate transportului de marfuri, avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3500 kg.

Oricand sunteti in cautare de statie ITP pentru camioane, accesati alfaitp.ro pentru a va programa la inspectia tehnica atat de necesara incat nu veti putea circula fara ea!