Multe persoane isi combina pasiunea pentru citit cu cea pentru calatorie, avand ca scop principal dezvoltarea personala si cochetarea cu cat mai multe culturi. Cei care se pregatesc de o calatorie de vis in Franta, alaturi de persoanele dragi, se pot introduce in atmosfera cu ajutorul cartilor realizate de scriitori francezi.

Principalele recomandari de carti pe care orice pasionat de lectura le poate lua in considerare sunt mentionate in randurile de mai jos, alaturi de o mica prezentare a lecturii.

  1. Un apartament la Paris”, Michelle Gable

Inainte de alte introduceri, povestea redata de Michelle Gable este inspirata dintr-un caz real. In anul 2010 s-a descoperit un apartament in Paris care nu a mai fost locuit de nimeni de 70 de ani. Pentru a atrage atentia cititorului, romanul a fost structurat pe doua planuri temporale, prezent si trecut (Epoca Belle Epoque). Aceasta se numara printre cartile recomandate, datorita faptului ca lucrarea infatiseaza doua lumi complet diferite, dar care au in comun un singur element: apartamentul.

  1. Un an în Provence”, Peter Mayle

Peter Mayle vorbeste cu drag despre visul sau de a se muta intr-o ferma veche impreuna cu sotia sa si cu cei doi caini. Cartea este ca o delectare pentru cititor, lasandu-l sa descopere frumusetile vietii linistite la tara in Franta. Pentru mai multa inspiratie, oricine poate sa acceseze Blog.PrintreCarti.ro si sa descopere o multime de titluri captivante.

Recomandari de carti | carti recomandate | Blog.PrintreCarti.ro

Recomandari de carti

  1. Notre Dame de Paris”, Victor Hugo

Notre Dame de Paris” se afla printre primele lucrari romantice ale scriitorului Victor Hugo. Actiunea se desfasoara in Franta, in secolul al XV-lea, expunand povestea dura a unei fete inocente si boeme. Romanul evidentiaza cruzimea preotilor, a bisericilor, rautatea nobililor si modul de guvernare a regelui, pe atunci Ludovic al XI-lea. Este o carte adecvata pentru cei care vor sa paseasca in istoria culturii franceze.

Cele trei carti amintite anterior nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din colectia de acasa a cititorilor pasionati de cultura franceza sau a celor care si-au propus de curand sa viziteze meleagurile pariziene.