Datorita medicinei moderne si a echipamentului medical, specialistii din domeniu sunt capabili sa salveze vieti si sa ofere ajutor multor pacienti. Daca v-ati intrebat vreodata de unde provine echipamentul medical si cine a inventat multe din aparatele medicale folosite in cabinete si spitale, cititi mai departe!

aparatele medicale

Electrocardiograful este un instrument utilizat pentru monitorizarea inimii. Electrocardiografia este o procedura noninvaziva care utilizeaza electrozi atasati pe pielea pieptului si a picioarelor pentru a „citi” activitatea electrica a inimii intr-o anumita perioada de timp. Termenul de electrocardiograma este scurtat la ECG sau EKG, abrevierea provenind de la numele german al procedurii.

Medicul si fiziologul olandez, Willem Einthoven, a inventat prima electrocardiograma utilizabila in 1901. In 1924 a primit Premiul Nobel pentru Medicina. Aceasta masinarie a fost utilizata pentru a inregistra si interpreta caracteristicile mai multor tulburari cardiovasculare. Desi EKG-ul modern este foarte diferit de prototipul Einthoven, o mare parte din principiile de functionare sunt folosite si imbunatatite si astazi.

Ecograful este un alt dispozitiv noninvaziv care utilizeaza undele sonore pentru a produce imagini pe o sonograma. Ecograful, denumit si sonograf sau ultrasonograf, este cel mai frecvent utilizat in cazul femeilor insarcinate pentru a verifica cresterea fatului, pozitia acestuia si pentru a pre-diagnostica diverse malformatii congenitale inca din perioada intrauterina.

Medicul scotian Ian Donald este cel caruia ii este atribuita aceasta descoperire. Initial a investigat domeniul in santierele navale pentru a cauta defectele de constructie ale navelor. Cercetarea sa a fost publicata in revista The Lancet, in 1958, iar dupa un deceniu, ecografia a devenit un instrument vital in medicina.

Defibrilatorul trimite impulsuri electrice catre inima pentru a opri aritmia si pentru a readuce ritmul cardiac normal. Exista trei tipuri de defibrilatoare, cel mai cunoscut fiind defibrilatorul extern.

Medicul Albert Hyman si fratele sau electrician, C. Henry Hyman, au creat primul defibrilator, cunoscut sub numele de „Hyman Otor”, care nu a fost niciodata folosit la om.

Aparatura medicala la cel mai bun pret | ecoMedical.ro

Magazinul online ecoMedical ofera spre vanzare aparatura medicala moderna, de cea mai inalta calitate. Aici puteti gasi audiometre, ecografe, EKG de vanzare multe alte echipamente utile in institutiile medicale. Site-ul EcoMedical.ro va sta la dispozitie cu oferta completa a produselor, preturi si informatii suplimentare.