Melasma este o afectiune foarte comuna a pielii. Cauza principala a melasmei este productia de melanina in exces in celulele pielii, datorata expunerii excesive la soare. Cu toate acestea, si alti factori contribuie la aceasta problema: modificari hormonale in organism, stres excesiv, toxine, probleme cu glanda tiroida si utilizarea unor medicamente. Adesea, melasma este confundata cu pistruii sau cu petele de varsta. Dar, petele maro de pe fata cauzate de melasma vor fi in mod tipic mai mari, mai intunecate si in forme neregulate.

Aceste remedii naturiste pentru melasma sa restabiliti culoarea pielii, fara efecte secundare:

Remedii naturiste pentru melasma

Sucul de lamaie are proprietati astringente superbe. Caracterul acid al sucului de lamaie indeparteaza stratul exterior al pielii, eliminand astfel si petele. Se extrage sucul de la o lamaie proaspata. Aplicati-l pe zonele afectate si freacati usor 1-2 minute. Lasati sa actioneze timp de 20 de minute inainte de clatire cu apa calduta. Urmati acest remediu de doua ori pe zi si ar trebui sa vedeti o imbunatatire in trei saptamani.

Curcuma. De asemenea, curcuma poate reduce melanina. Ingredientul activ din condiment are proprietati antioxidante si deschide culoarea pielii. Se amesteca cinci linguri de turmeric pulbere cu 10 linguri de lapte pentru a face o pasta. Cel mai bine este sa folositi lapte integral deoarece are de acid lactic si calciu care ajuta la exfolierea pielii. Adaugati o lingura de faina pentru a ingrosa amestecul. Aplicati aceasta pasta, uniform, pe zona afectata. Se lasa sa se usuce timp de 20 de minute. Apoi clatiti cu apa calda. Tratamentul se repeta zilnic pentru rezultate mai bune.

Sucul de ceapa este un alt remediu eficient pentru a restabili in mod natural tonul pielii. Sucul de ceapa are o serie de compusi cu continut de sulf pot face sa dispara petele de culoare inchisa. Se toaca marunt 2-3 cepe. Puneti-le intr-o bucata de tifon si strangeti pentru a extrage sucul. Se masoara sucul de ceapa si se amesteca cu o cantitate egala de otet de mere. Aplicati pe zona cu o discheta de bumbac. Lasati timp de 20 minute, iar apoi clatiti cu apa calda. Urmati acest remediu de doua ori pe zi, timp de cateva saptamani.