Atunci cand vine vorba despre un aparat dentar ieftin, atat pacientii, cat si medicii se gandesc la aparatul dentar metalic, cunoscut de cateva decenii, imbunatatit de-a lungul timpului, care s-a dovedit a fi extrem de eficient. Aparatul dentar, fie el ieftin sau scump trebuie sa actioneze asupra dintilor pacientului pentru a obtine alinierea lor in directia dorita. Durata purtarii unui aparat dentar ieftin, atat la adulti, cat si la copii este intre 1 si 2 ani, in functie de recomandarile medicului specialist.

Metode de indreptarea dintilor la maturitate: inserarea unui aparat dentar ieftin

Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile, cele fixe au un randament crescut, sunt mai greu de intretinut si de curatat si necesita interventia specialistilor in ambele cazuri, in timp ce aparatele dentare mobile au avantajul de a putea fi scoase in anumite perioade ale zilei sau noaptea. Printre cele mai cunoscute si mai ieftine aparate dentare asigurate in clinica dentara din sector 2 cu sediul online la adresa Elveto-Dent.ro este aparatul dentar metalic.

Aparatul dentar metalic are bracketii foarte rezistenti, dar si foarte vizibili. De fapt, acesta este singurul si cel mai mare avantaj al aparatului dentar cel mai ieftin – vizibilitatea. Cei care nu doresc ca la varsta adulta sa se observe ca poarta un aparat dentar, pot opta pentru alte variante, insa nu la fel de ieftine si de rezistente ca si cel metalic.

Clinica dentara din sector 2 | Aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Aparatul metalic este recomandat pentru marea majoritate a situatiilor si a pacientilor, cu o durata a tratamentului destul de scurta, cu garantia ca dispozitivul nu cedeaza in timp si bracketi nu se rup, sau daca se rup se pot lipi contra unei sume mici. Tratamentul ortodontic cu un astfel de aparat dentar ieftin, metalic, fix, este recomandat pacientilor de orice varsta.

Aparatul ceramic este mai popular in randul adultilor deoarece are un aspect mai estetic si mai modern. Bracketii sunt mai putin vizibili, sunt confectionati din ceramica transparenta de culoarea dintelui, insa mai fragili si mai greu de reparat. In plus, bracketii ceramici nu se pateaza de la alimente, insa ligaturile elastice se pot pata de la vin sau cafea, insa pot fi schimbate cu ocazia vizitei lunare.

Aparatul din safir are bracketii din safir, este o alternativa mult mai scumpa, dar excelenta pentru adultii care cauta o optiune de tratament estetica, bracketii ascunzandu-se sub culoarea naturala a dintilor. Nu in ultimul rand, pacientii adulti au si posibilitatea de a opta pentru un aparat dentar invizibil, cea mai scumpa si mai estetica variante dintre toate.