Serviciile de urgente stomatologice din sector 6 se adreseaza tuturor categoriilor de pacienti care nu mai pot suporta durerea si care nu mai pot lupta cu afectiunea de care sufera fara interventia rapida a unui medic. Pulpita acuta este una din principalele motive pentru care pacientii ajung sa apeleze la serviciile de urgente stomatologice ale clinicii https://plazadent.ro.

Totul despre pulpita acuta si incadrarea ei in urgente stomatologice din sector 6

Pulpita acuta este inflamatia organului care asigura vitalitatea, vascularizatia si inervatia dintelui, a pulpei dentare. Aceasta este si cea mai vulnerabila componenta a dintelui, care este totusi protejata de smalt si de dentina, de straturile dure care, o data strapunse de microorganisme si bacterii, permit declansarea unei reactii inflamatorii. Cand pacientii nu se prezinta la timp pentru depistarea cariei dentare, apar situatii in care leziunile devin ireversibile si tratamentul impus de medic nu mai poate conserva pulpa.

Pulpita dentara apare din cauza microorganismelor din caria dentara lasata netratata, din cauza unor factori care tin exclusiv de prepararea mecanica a cavitatilor, de traumatisme, fisuri, fracturi, bruxism, eroziune dentara, dar si de infectarea pulpei si stress.

Pulpita dentara care declanseaza o durere ce tine cateva ore si afecteaza portiunea coronara a pulpei este denumita pulpita acuta seroasa partiala si apare de regula noaptea, sau la simuli termici. Pulpita dentara acuta seroasa difuza este cea care determina de cele mai multe ori pacientii sa ajunga in clinica dentara din Bucuresti Plaza Dent si se manifesta prin crize de durere foarte greu de suportat. Tratamentul de urgenta consta in inlaturarea pulpei afectate.

Urgente stomatologice din sector 6 | clinica dentara din Bucuresti | Plazadent.ro

urgente stomatologice din sector 6

Nu in ultimul rand, pulpita acuta purulenta partiala si totala sunt cele care declanseaza si formarea puroiului. Aceste afectiuni sunt caracterizate de pulsatilitate si cresterea intensitatii durerii, precum si de masa de puroi care se formeaza si trebuie drenat de urgenta in cadrul unui cabinet de specialitate.

Diagnosticul pulpitei si tratamentul trebuie sa se desfasoare in cadrul unui cabinet stomatologic de specialitate, iar stabilirea corecta a pulpitei acute este primul pas in instaurarea unui tratament adecvat ce este menit sa imbunatateasca starea de sanatate si sa evite complicatiile grave, care pot pune in pericol viata pacientului.