Multi oameni care urmeaza o dieta cu alimente crude considera ca aceasta face ca organismul sa fie mai capabil sa previna si sa combata bolile, in special afectiunile cronice.

Studiile spun ca urmarea unei diete pe baza de plante (dar nu neaparat cruda) are beneficii semnificative pentru sanatatea fizica. Urmarea unei diete cu alimente crude poate avea o serie de beneficii, inclusiv imbunatatirea sanatatii si pierderea in greutate.

Bogata in substante nutritive

O dieta cruda tinde sa fie bogata in fructe, legume, nuci si leguminoase, toate acestea fiind elementele esentiale ale unei diete sanatoase. Consumul unei game din aceste alimente va oferi o multime de vitamine, minerale, grasimi sanatoase si proteine.

Gatitul distruge unele substante nutritive, cum ar fi vitamina B solubila in apa si vitamina C, astfel incat consumul de alimente crude asigura o asimilare mai buna a acestora.

Mai putine alimente procesate

Alimentele procesate tind sa fie mai bogate in sare, zaharuri adaugate si grasimi saturate nesanatoase. Acestea pot duce la inflamatia vaselor de sange si la boli cardiovasculare. Prin urmare, reducerea sau eliminarea alimentelor procesate poate avea beneficii semnificative pentru sanatate.

Pierdere in greutate

Daca o persoana doreste sa slabeasca, consumul de alimente nepreparate poate ajuta. Acest lucru se datoreaza faptului ca alimentele crude sunt, de obicei, sarace in calorii, iar alimentele pe baza de plante au un continut ridicat de fibre, ceea ce face ca o persoana sa se simta plina pentru mai mult timp.

Pastrarea enzimelor in alimente

Potrivit unor surse, procesul de gatit poate distruge sau modifica enzimele naturale din alimente, precum si unele vitamine esentiale.

Ideea este ca natura a oferit fiecarui aliment un amestec perfect unic, iar aceste enzime vitale permit unei persoane sa-si digere complet alimentele. Sustinatorii sustin ca numai mancarea cruda este, prin urmare, mancare „vie”.

Cu toate acestea, aceste enzime prezente in alimente sunt in mare parte denaturate de acidul din stomac. Corpul uman contine enzimele necesare pentru a digera alimentele. Unii oameni cred ca dieta cruda duce la urmatoarele beneficii, desi acestea nu sunt dovedite stiintific:

  • mai multa energie;
  • piele mai frumoasa;
  • digestie mai buna.