In primavara anului 2023, General Motors va anunta in mod oficial revenirea sa in Europa. Si modelul Cadillac Liriq este fara doar si poate cel mai asteptat model de la GM.

Este vorba despre un model extrem de seducator, cu un design futurist, care va avea cu siguranta un succes fenomenal.

Acesta are faruri si stopuri verticale, precum si o parte frontala uriasa din cristal negru cu texturi 3D, o linie a acoperisului coborata si jante mari de 20 de inci. Manerele portierelor se aprind imediat ce incepe sa se miste si ies din cuiburile lor atunci cand va apropiati de vehicul. De asemenea, are o centura de lumina care inconjoara aproape complet luneta.

Care sunt preturile de la aceasta masina?

Cadillac Canada a confirmat ca preturile pentru acest SUV electric vor porni de la 69 898 de dolari. Sub capota sa se ascunde o baterie Ultium de 100 de kW iar autonomia sa va ajunge pana la 480 de km. puterea ajunge si ea pana la 340 de cai, cu un cuplu de 325 lp-bi.

Un habitaclu de vis

Interiorul, la fel de magnific ca si exteriorul, are un ecran imens de 33 de inchi, curbat. Si fara supriza, acest SUV electric, propune ultimul racnet in ceea ce priveste tehnologia. Include si modul de condus semi-automat Super Cruise, un sistem de reducere a sunetelor ambientale active, tehnologia audio AKG si are numai putin de 19 boxe.

O autonomie de peste 500 de km.

La inceputurile sale, masina Cadillac Liriq va fi propusa doar cu versiune cu roti motrice in partea din spate. Gratie bateriei sale care ajunge la aproape 100 kW, poate parcurge o distanta de 502 km. Are deci cea mai buna poziție in fata unor masini precum BMW iX, Jaguar I-PACE sau Tesla Model Y.

Atunci cand vine vorba despre putere, masina propune o cavalerie de 340 de cai si un cuplu de 325 lp-bi. O versiune mai performanta cu o tractiune integrala va fi adaugata mai apoi gamei. Aceasta va produce in jur de 500 de cai.

Masina este construita pe platforma Ultium, care va servi drept platforma si pentru unele masini electrice viitoare, precum GMC Hummer EV sau Chvrolet Silverado EV.