Persoanele in varsta, a caror forta fizica slabeste, au nevoie de ajutor pentru a se putea deplasa, mai ales daca este vorba despre distante mai mari. Cei care se afla intr-o astfel de situatie, dar care nu isi doresc sa depinda de o persoana insotitoare, aleg sa utilizeze dispozitive ortopedice de mers, care sa le ofere sprijin pentru a merge.

In acest caz, se poate alege din gama de cadre de mers sau rolatoare, in functie de nevoi si preferintele fiecaruia. De asemenea, astfel de dispozitive pot fi folosite si de persoane adulte sau chiar copii, care se confrunta cu dificultati de deplasare fie ca urmare a unui accident, unei boli sau unei interventii chirurgicale. Care sunt insa diferentele dintre cele doua categorii de dispozitive ortopedice si cum se poate face alegerea potrivita?

Care sunt caracteristicile cadrelor de mers?

Un cadru de mers este un dispozitiv articulat cu patru picioare pe care o persoana poate sta in picioare sau poate merge, dar care pentru a facilita deplasarea inainte, acesta poate fi dotat cu doua roti in partea din fata sau chiar cu patru roti. Acestea din urma sunt foarte utile in special pacientilor a caror forta fizica este limitat si nu pot ridica dispozitivul la fiecare pas, ca in cazul cadrului ortopedic clasic. In functie de design, pot exista si cadre de mers care sunt dotate cu scaune, astfel incat sa permita utilizatorului sa se odihneasca atunci cand are nevoie.

In plus, principalele avantaje ale unui cadru de mers care poate fi gasit in magazinul online TesaMedical.ro sunt caracterul sau practic (este pliabil) si stabilitatea sa. Este suficient de mobil pentru a ajuta utilizatorul sa se deplaseze si ramane perfect stabil si ancorat la sol cu ajutorul picioarelor sale antiderapante si a rotilor mici.

Cadre de mers | aparatura medicala | TesaMedical.ro

Cadre de mers

Care sunt caracteristicile unui rolator?

Un rolator este un tip de dispozitiv ortopedic de mers care se adreseaza in special persoanelor inca active, care sa il poata folosi in exterior, pe un teren accidentat. Acesta poate avea trei sau patru roti si frane ca un ghidon de bicicleta, fiind foarte usor de manevrat si care poate fi gasit alaturi de alte tipuri de aparatura medicala, tot in magazinul online Tesa Medical.

Rolatorul este un vehicul de teren ce ofera utilizatorului o mare autonomie de miscare.