Numerosi factori pot afecta succesul unor implanturi dentare. In general implanturile dentare au succes, insa exista cazuri cand apare si esecul lor, unii oameni confruntandu-se cu aceasta problema. Totusi, sunt multe aspecte de discutat, pe care medicii de la o clinica stomatologica le discuta cu pacientii lor, prezentandu-le astfel atat efecte pozitive cat si negative.

Pe site-ul ImplantologieSector4.ro, pacientii afla ca medicii le ofera cele mai inovatoare tratamente, asa ca propun un tratament care imbina implantologia cu protezele totale, adica un fel de proteza pe implant.

Implanturi dentare: factori care influenteaza succesul procedurii

  • Boala gingiilor

Gingiile sanatoase sunt un criteriu pentru chirurgia implanturilor dentare , acestea neputand avea loc daca boala gingiilor este activa. Boala gingiilor este o infectie care poate deteriora gingiile si osul maxilarului. O infectie netratata se poate dezvolta in jurul implantului si poate duce la esec. Inainte de implant, va trebui sa se trateze boala gingiilor.

  • Fumatul

Fumatul poate provoca, de asemenea, esecul implantului dentar, deoarece restrictioneaza fluxul de sange la gingii, incetinind procesul de vindecare. Mai multe studii arata ca fumatorii pot avea o rata de esec al implantului dentar de pana la 20%.

A fi fumatori, nu inseamna ca pacientii nu sunt eligibili pentru un implant dentar. Rezultatul va fi bun daca pacientii incearca sa nu fumeze cu o saptamana inainte de implantul dentar si cel putin doua luni dupa plasarea implantului.

  • Osul maxilarului insuficient

O procedura reusita este, de asemenea, dependenta de suficient os pentru a sustine implantul. Fara suficient os sanatos, chirurgul nu poate plasa chirurgical implantul in maxilar. Pierderea osoasa poate duce la osteoporoza. Osteoporoza este o afectiune ce se dezvolta atunci cand densitatea osoasa scade. Oasele devin fragile si exista riscul crescut de fracturi. Boala severa a gingiilor poate provoca, de asemenea, deteriorarea oaselor in gura.

Implanturi dentare | Proteza pe implant | ImplantologieSector4.ro

proteza pe implant

  • Conditii medicale

Esecul implantului dentar poate aparea daca pacientul este diagnostica cu o boala autoimuna sau afectiuni precum artrita reumatoida si diabetul, care determina vindecarea corpului intr-un ritm mai lent.

Utilizarea anumitor medicamente poate duce, de asemenea, la esecul implantului dentar. Deci, este important sa se discute despre medicamentele (eliberate pe baza de reteta si fara prescriptie medicala) pe care le ia pacientul in prezent cu chirurgul sau oral.