Unul dintre cele mai intalnite tratamente este tratamentul canalului radicular, care este foarte necesar atunci cand o carie grava deterioreaza radacina dintelui. Radacina se infecteaza foarte repede. Pentru mai multe detalii, pacientii pot merge la clinica de endodontie din sector 6 sau pot intra pe site-ul clinicii PlazaDent.ro.

Tratamentele de canal radicular au o rata de succes ridicata. Exista mai multe modalitati pentru pacienti de a-si ingriji dintii dupa tratamentul canalului radicular. Spre exemplu trebuie sa aiba o igiena orala buna. Acest lucru presupune spalarea pe dinti de doua ori pe zi si folosirea bineinteles a atei dentare cel putin o data pe zi. Ingrijirea dintilor va ajuta pacientii sa previna complicatiile.

Programarile regulate la medicul dentist sunt recomandate. Detartrajul si examinarile de catre medicii stomatologi si igienisti sunt bine venite. Alimentele tari nu sunt recomandate, mai ales daca pacientii musca din ele. Dintii se pot sparge, iar canalele radiculare se vor deteriora.

Care este necesitatea unor tratamente stomatologice?

Ingrijirea dentara regulata este importanta, deoarece ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor, deci tratamentele stomatologice sunt binevenite pentru orice tip de problema dentara. In timpul unui examen stomatologic, un medic stomatolog va evalua sanatatea bucala generala, va elimina orice acumulare de placa si tartru si va va lustrui dintii. Boala gingiilor si cariile dentare pot fi prevenite cu vizite regulate la medicul dentist.

Tratamente stomatologice | Endodontie din sector 6 | PlazaDent.ro

endodontie-din-sector-6

Spre exemplu, pentru boala gingiilor, un tratament stomatologic este foarte important. Parodontita (boala gingiilor) apare atunci cand gingiile se infecteaza. Sangerarea gingiilor si mestecarea dureroasa sunt adesea simptome care, daca nu sunt tratate, pot duce la pierderea dintilor. Ingrijirea dentara regulata este importanta, deoarece un dentist poate identifica cu usurinta prima etapa, care este gingivita (sau inflamatia gingiilor) si poate oferi consiliere si curatare temeinica, pentru a evita gingivita avansata.

Pentru orice problema exista tratamente stomatologice de inalta calitate care chiar vor ajuta dantura sa redevina sanatoasa.  Cand acumularea placii se amesteca cu zaharul, creeaza un acid care distruge smaltul si poate provoca cariile dentare. Perierea si folosirea atei dentare la domiciliu pot ajuta la prevenirea cariilor.