Este bine cunoscuta activitatea principala a anticariatelor, dar mai putini oameni sunt la curent cu anticariatele care cumpara carti, pentru majoritatea, aceasta activitate pare ca nu se incadreaza in domeniul in care activeaza acestea.

In realitate insa, aceasta activitate are un rol important in intregul proces, mai ales ca unul dintre principalele obiective ale anticariatelor este acela de a avea o colectie proprie cat mai numeroasa si mai variata. De aceea, si anticariatul CumparCarti.ro si-a dezvoltat aceasta ramura de activitate, in special in mediul online, fiind astfel mult mai aproape de oameni, adica de posibili clienti.

Anticariatele care cumpara carti prefera cartile vechi

Principalul obiect de activitate al anticariatelor este reprezentat de cartile vechi. Din acest motiv, interesul acestora pentru acest tip de carti este unul foarte ridicat. In plus, valoarea pe care o carte veche o are este una mai mare decat a unui volum contemporan.

De asemenea, printre cartile vechi care se afla pe rafturile bibliotecilor unor oameni obisnuiti se pot afla adevarate comori literare sau istorice. Acesta fiind unul dintre motivele pentru care anticariatele si-au dezvoltat aceasta activitate de achizitii carti. Altfel, cum ar putea avea anticariatele acces la colectii personale de carti, care fac parte din domenii foarte variate?

Totusi, cei care doresc sa isi lichideze biblioteca sau sa isi vanda cartile unui anticariat nu trebuie sa isi faca griji in privinta vechimii cartilor, deoarece anticariatele accepta carti de orice fel, indiferent de anul aparitiei, domeniul din care fac parte sau chiar de cantitate.

Singurul aspect pe care trebuie sa il ia in considerare este acela ca toate volumele sa se afle intr-o stare buna, fara deteriorari evidente sau pagini lipsa, care sa impiedice lecturarea acestora.

Anticariate care cumpara carti | achizitii carti | CumparCarti.ro

anticariatele care cumpara carti

Cum pot fi vandute carti anticariatelor?

Efortul pe care vanzatorii de carti trebuie sa il depuna, in momentul in care apeleaza la serviciul de achizitii carti al anticariatelor, este minim. Tot ce au acestia de facut este sa isi anunte intentia, iar de restul pasilor se va ocupa anticariatul.

Prin urmare, oricine isi poate vinde cartile unui anticariat, acest proces fiind unul sigur si rapid, in urma caruia toti vor avea de castigat.