Produsele la mana a doua nu sunt in cea mai buna stare de functionare, insa nici nu sunt de trecut cu vederea de catre cumparatorii al caror buget este mai modest. Multi cumparatori isi indreapta atentia catre un laptop second hand doar pentru ca este mai ieftin si au urgenta nevoie sa il inlocuiasca pe cel defect, insa, pentru a nu face o alegere gresita, acestia trebuie sa tina cont de mai multe caracteristici.

Modelele second hand nu sunt nici demodate, nici invechite si, cu atat mai putin neperformante, ci, mai degraba, sunt ceea ce au nevoie clientii pentru o utilizare de baza.

Daca exigentele cumparatorilor si ale utilizatorilor nu sunt foarte mari, daca nu lucreaza intr-un domeniu care presupune editare si folosirea unor tehnologii si programe performante, daca nu se joaca cele mai noi jocuri aparute, cu siguranta ca gama de laptopuri second hand este suficienta. In schimb, daca necesitatile sunt ceva mai mari, iar exigentele sunt demne de luat in calcul, magazinul online calculator-ieftin.ro ofera si o gama foarte variata de laptopuri refurbished, care arata si functioneaza exact ca cele noi.

La ce capitol gresesc cumparatorii atunci cand aleg modele de laptopuri ieftine?

Una dintre cele mai importante greseli ale celor care cauta laptopuri second hand se refera la achizitionarea de la persoane fizice, de pe site-uri de anunturi, nu de la distribuitori specializati. In acest caz, riscurile sunt foarte mari, deoarece vanzatorii persoane fizice nu ofera nicio garantie asupra functionalitatii si asupra modului in care dispozitivele au fost folosite anterior, iar produsele nici nu pot fi verificate asa cum se cuvine in momentul achizitiei.

Laptopuri second hand | laptopuri refurbished | calculator-ieftin.ro

laptopuri second hand

Atentia scazuta acordata semnelor de uzura a laptopului sau a calculatorului poate duce la defectarea prematura a acestora. Produsele cu semne de uzura foarte vizibile pot genera si probleme de functionare. In cazul laptopurilor second hand, clientii trebuie sa acorde si o atentie sporita starii in care se afla bateria. Pentru ca bateria sa fie functionala pe o durata mai lunga, acesta trebuie sa fie de tip Li-Ion. Clientii care omit sa verifice acest aspect se pot confrunta cu utilizarea pentru o perioada foarte scurta de timp a laptopului neconectat la o sursa de curent.

Nu in ultimul rand, o alta greseala pe care o pot face persoanele interesate de achizitionarea unui laptop second hand este aceea ca nu isi stabilesc dinainte, in mod foarte clar, motivele pentru care cumpara respectivul dispozitiv.