Haina de blana este un accesoriu care nu are limita de varsta. Practic, orice femeie dornica sa se afirme, sa fie eleganta, sa isi puna in evidenta stilul, poate purta haina de blana astfel incat sa se simta bine si sa fie admirata.

Specialistii www.carolinadesign.ro sustin purtarea articolelor de blana indiferent de varsta si de statutul social, insa in functie de varsta, acestea pot aduce o nota pretentioasa sau sofisticata in tinute. De cele mai multe ori, purtarea unei haine de blana este specifica mai mult femeilor din inalta societate, insa nici doamnele care au un job obisnuit nu trebuie sa isi limiteze alegerile vestimentare in functie de acesta. Atat haina, cat si vesta blana naturala se poarta cu stil in functie de varsta.

Reguli de purtare a hainei de blana in functie de categoria de varsta

Femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani pot purta haina de blana intr-un mod foarte indraznet, pentru a fi in trend. La aceasta varsta, este recomandata indeosebi vesta de blana, culorile la moda, croielile simple astfel incat sa evidentieze decolteul si gatul frumos, dar sunt recomandate si modelele supradimensionate, oversize.

Sunt si femei care depasesc varsta de 30 de ani, gasesc un job foarte serios si cauta modele de haine sau veste de blana mai vintage, care sa le evidentieze delicatetea si rafinamentul, dar si silueta inca perfecta. La aceasta varsta, femeile isi adapteaza tinuta in functie de viata sociala si isi formeaza deja un stil vestimentar personal.

Haina de blana de calitate | vesta blana naturala | haine de blana | carolinadesign.ro

vesta blana naturala

Dupa varsta de 40 de ani, femeile devin mai putin receptive la tot ce este indraznet si nou, iar ajunse la apogeul carierei, au totul foarte bine definit si aranjat in garderoba. Femeia trecuta de 40 de ani trebuie sa opteze pentru blanuri mai scumpe, mai chic, mai voluminoase. Dupa varsta de 50 de ani, doamnele revin la prima tinerete si incearca sa isi evidentieze silueta. Femeile mai nonoconformiste cu o silueta frumoasa revin la modelele care se poarta in intervalul 20-30 de ani. Cele mai conservatoare, pe de alta parte, cauta modele mult mai simple, sau chiar cele avangardiste, realizate din doua tipuri de blana.

Caciula si vesta de blana pot fi purtate la orice varsta, cu mentiunea sa fie asortate cu tinutele potrivite. Caciula de vizon se potriveste doamnelor trecute de varsta de 50 de ani, in timp ce tinerele pot purta caciulile de blana de vulpe moderne.