Cu siguranta multe persoane au auzit despre remediile naturale pentru raceala si gripa – asa numitele leacuri babesti – dar oare acestea functioneaza cu adevarat sau raman la nivelul unor legende babesti?

Asadar, care sunt aceste remedii naturale?
  • Hidratarea

Recomandarea principala a specialistilor pentru recuperarea rapida in urma unei raceli ramane hidratarea. Cand organismul este hidratat, are capacitatea naturala de a elimina germenii.

Se recomanda 1.8 litri de lichid pe zi, insa trebuie discutat si cu medicul despre nevoile specifice ale fiecaruia. Unii oameni, precum cei cu insuficienta cardiaca congestiva, ar trebui sa bea mai putina apa.

  • Vitamina C

In timp ce vitamina C nu s-a dovedit a preveni simptomele de raceala, unele studii au indicat ca poate scurta durata perioadei de boala. In plus, stimuleaza sanatatea generala, inclusiv sistemul imunitar.

Insa medicii recomanda obtinerea vitaminei din dieta. Cu cat mancarea este mai proaspata, cu atat mai bine. Se vor consuma portocale, mai degraba decat suc de portocale sau suplimente. Exagerarea cu suplimentele de vitamina C (nu vitamina C din dieta) poate duce la deranjul stomacului si aparitia pietrelor la rinichi.

  • Miere si ceai

Mierea are proprietati antivirale si antimicrobiene naturale. Se poate adauga acest indulcitor natural intr-o ceasca de ceai de ghimbir sau scortisoara pentru a calma durerea in gat si a ramane hidratat.

  • Supa de pui

Uneori, mama chiar stie cel mai bine! Lichidele fierbinti, cum ar fi supa, ajuta la reducerea acumularii de mucus si mentin organismul hidratat. Supa de pui are proprietati antiinflamatorii, care ajuta la reducerea efectelor secundare neplacute ale unei raceli.

  • Gargara apa calda si sarata

Se dizolva 1/2 de lingurita de sare intr-o ceasca cu apa calda, apoi se face gargara pentru a ameliora durerea in gat.

  • Aromaterapie

Congestia nazala poate fi ameliorata cu un pic de camfor sau de mentol in jurul nasului – nu in nas! De asemenea, se pot inspira uleiuri de aromoterapie, cum ar fi menta si eucaliptul.