Persoanele care au urgente stomatologice in sector 6, se pot prezenta la clinica de urgenta Plaza Dent, unde un medic specialist le va oferi o consultatie gratuita, rezolvandu-le astfel problemele. Urgentele stomatologice sunt la fel de importante ca orice alta problema medicala. Acestea nu trebuie neglijate fiindca pot genera sechele sau tratamente complexe si costisitoare.

Tratamentul stomatologic de urgenta este necesar atunci cand pacientul prezinta durere (durere acuta a dintilor si maxilarelor, durere la masticatie, la cald sau rece, durere severa ce se extinde spre urechi sau gat) ori cand exista dureri abundente in cavitatea bucala.

Principalele urgente stomatologice

Pulpita acuta reprezinta inflamatia pulpei dintelui – organul complex care ii asigura vitalitatea, inervatia si vascularizatia. Aceasta este cea mai vulnerabila componenta, localizata in interiorul dintelui, fiind protejata de straturile dure: smalt si dentina. Durerile sunt foarte mari, initial cantonate la nivelul dintelui respectiv, apoi ajungand sa iradieze si in dintii vecini sau la distanta.

Parodontita acuta este inflamatia parodontiului apical. Poate apare in urma pulpitei daca pacinetul nu s-a prezentat la medic, astfel pulpa dintelui necrozand si infectandu-se. Atunci cand se acutizeaza, apar durerile la atingere si la cald.

Abcesul reprezinta o inflamatie dureroasa, avand tesaturi rosii si congestionate, localizata in jurul radacinii dintelui sau intre gingie si dinte. Este o infectie de natura bacteriana si poate fi de doua tipuri: parodontal (pe langa dinte) sau periapical (la varful dintelui).

Traumatismele, la fel ca celelalte urgente stomatologice, pot fi tratate la clinica dentara din Bucuresti, prin reducere, imobilizare sau extractie dentara.

Urgente stomatologice in sector 6 | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

urgente stomatologice in sector 6

Alveolita este inflamatia peretilor alveolari si a tesutului parodontal restant care fixeaza dintele in alveola. Este o forma de osteita locala, ce poate sa apara ca o complicatie a extractiei dentare.

Leziunile carioase sunt declansate de prezenta bacteriilor in cavitatea orala. Acestea demineralizeaza smaltul, il fragilizeaza, ca dupa aceea sa penetreze tesuturile dure. In momentul in care a ajuns in dentina, caria avanseaza si mai usor, in proximitatea camerei pulpare aparand si sensibilitatea.

Daca pacientul prezinta o urgenta stomatologica, PlazaDent.ro ii va oferi o gama larga de tratamente si solutii speciale, creata in functie de toate nevoile sale.