Nebulizatoarele au inceput sa fie tot mai des utilizate, mai ales in cazul copiilor, cand acestia sufera de o raceala mai puternica, de bronsite sau laringite. De asemenea, acestea pot fi utilizate si in tratamente destinate adultilor, in special celor care sufera de astm bronsic sau alte boli pulmonare sau din sfera ORL.

Aceste nebulizatoare sunt cunscute sub numele de aparate de aerosoli si au rolul de a administra anumite medicamente, prin transformarea acestora in vaporti care sunt inhalati de persoana careia ii este administrat tratamentul. In acest fel tratamentul este mai usor de asimilat, facandu-si efectul mult mai rapid.

Totusi, producatorii unor astfel de echipamente medicale si chiar distribuitorii de tehnica medicala, cum sunt cei de la TesaMedical.ro, recomanda ca tratamentele cu nebulizatoare sa se realizeze numai la indicatiile medicului.

Nebulizatoare | TesaMedical.ro

Nebulizatoare

Mai jos regasiti cateva sfaturi de care ar trebui sa tina cont posibilii pacientii sau membrii familiei acestora:

  1. Aparatul de aerosoli ar trebui utilizat numai la recomandarea medicului;

  1. Alegerea aparatului potrivit – tipurile de nebulizatoare disponibile pe piata medicala sunt foarte multe si variate, de aceea oamenii trebuie sa fie foarte atenti atunci cand isi aleg aparatul de aerosoli. Totusi, principalele categori de nebulizatoare sunt cu compresor sau cu piston. Cele cu copresor sunt silentioase, fiind foarte potrivite pentru utilizarea in cazul copiilor, in timp ce nebulizatoarele cu piston sunt mai ieftin si genereaza particule mai fine;

  1. Trebuie tinut cont de zgomotul produs – in general, nebulizatoarele fac zogmot, unele mai mult decat altele. Acest lucru este foarte important atunci cand sunt utilizate pentru copii, in cazul carora poate fi ales un aparat de aerosoli cu ultrasunete;

  1. Dimensiunea particulelor este importanta – nebulizatoarele produc particule de dimensiuni diferite, insa cele recomandate mai des sunt cele care difuzeaza particule foarte mici deoarece acestea sunt mult mai usor de inhalat;

  1. Accesoriile potrivite – este foarte important ca aparatul de aerosoli sa vina insotit de accesorii, acestea fiind masca pentru adulti, masca pentru copii, dispozitiv pentru gura, capsule pentru medicament, racord pentru masti, transformator si manual de utilizare.

Nebulizatorul este un dispozitiv medical util, insa trebuie utilizat cu precautie. Pe site-ul TesaMedical.ro gasiti mai multe tipuri de nebulizatoare dintre care puteti alege.