Vizitele regulate la stomatolog sunt importante pentru prevenirea unor probleme dentare serioase. Cu toate acestea, există situații care necesită atenție urgentă și intervenție stomatologică imediată. Iată cele mai frecvente tipuri de urgențe stomatologice și cum să reacționați corect în fiecare situație.

Hemoragie severă după procedura de extracție

Hemoragia severă după o procedură de extracție dentară poate fi o urgență stomatologică care necesită atenție imediată.

În cazul unei sângerări abundente care nu se oprește, este important să contactați imediat un medic stomatolog de la o clinica de stomatologie din sector 6, spre exemplu Plaza Dent și să aplicați presiune locală pe zona afectată cu o compresă curată.

Pulpită acută

Pulpita acută este o afecțiune dureroasă a dintelui care poate apărea brusc și provoca dureri intense. În această situație, este recomandat să căutați asistență stomatologică imediată pentru a evalua și trata durerea și cauza acesteia.

Abces dentar

Abcesul dentar este o inflamație dureroasă și localizată, însoțită de țesut roșu și congestionat în jurul rădăcinii dintelui. Această afecțiune necesită evaluare și tratament stomatologic prompt la PlazaDent.ro pentru a preveni complicațiile și disconfortul asociat.

Traumatisme dento-alveolare

Traumatismele dento-alveolare pot include leziuni ale dinților sau ale țesuturilor înconjurătoare, cauzate de diverse accidente.

În cazul unui traumatism dentar, este esențial să căutați asistență medicală imediată pentru a evalua și trata leziunile și a preveni complicațiile ulterioare.

Dureri dentare severe

Durerile dentare severe reprezintă o altă urgență stomatologică frecvent întâlnită, care poate indica prezența unor probleme grave, cum ar fi inflamația pulpară sau infecția.

Stomatologie din sector 6 | PlazaDent.ro

Stomatologie din sector 6

În astfel de situații, este important să căutați asistență stomatologică imediată pentru a identifica cauza durerii și a primi tratament corespunzător.

În concluzie, conștientizarea celor mai frecvente tipuri de urgente stomatologice și modul corect de reacționare în fiecare situație poate juca un rol crucial în menținerea sănătății orale și prevenirea complicațiilor grave asociate.