In momentul in care se ia decizia de a vinde carti, pentru stabilirea pretului si valorii acestora, este necesara o evaluare efectuata, de preferat, de persoane avizate. Acestea sunt cele mai in masura pentru analiza si evalua un volum, mai ales ca exista o serie de criterii de care se tine cont.

Cunoasterea acestor criterii poate fi utila si proprietarilor cartilor, pentru a putea estima suma de bani pe care o pot primi in schimbul volumelor vandute. Cu toate aceste, experienta si cunostintele unor cumparatori de carti vechi sunt principalele instrumente pentru a putea fi evaluate corect cartile.

Cine sunt cumparatorii de carti vechi?

Inainte de a descoperi care sunt criteriile de care se tine cont in evaluarea cartilor, este necesar sa se afle cine sunt cumparatorii de carti. Desi exista persoane fizice, colectionari de obicei, care se afla in cautarea de carti vechi, o parere avizata despre valoarea reala a unei carti poate fi obtinuta din parte unui anticar.

Prin urmare, bucurestenii care doresc sa isi vanda cartile ar putea apela la serviciile oferite de anticariatul online Anticariat-Carti.com, care se deplaseaza pana la domiciliul vanzatorului pentru a evalua, ridica si plati volumele cumparate.

Cumparatori de carti vechi | cumparam carti | Anticariat-Carti.com

Cumparatori de carti vechi

Care sunt criteriile de evaluare pentru cartile vandute anticariatelor?

Anticariatele care cumpara carti nu impun niciun fel de conditie vanzatorilor, mai ales in ceea ce priveste domeniul din care volumele fac parte sau cantitatea acestora, astfel ca oricine poate raspunde anunturilor „cumparam carti”, indiferent de motivul pentru care decid sa isi vanda cartile.

Totusi, suma pe care o pot obtine in schimbul cartilor vandute poate fi foarte diferita, deoarece in procesul de evaluare, anticarii tin cont de urmatoarele criterii:

  • Starea in care se afla volumele – una dintre caracteristicile care influenteaza foarte mult pretul unei carti este starea de conservare in care aceasta se afla, anticarii fiind atenti la coperta, eventualele pete sau deteriorări ale hârtiei, prezența întregului text;

  • Raritatea volumului – o carte rara este, in general, valoroasa, dar daca aceasta este si foarte cautata, atunci valoarea ei va fi si mai mare;

  • Editia si autorul – de asemenea, daca este vorba despre un autor foarte popular sau o editie de colectie, limitata, valoarea unei carti va creste.