Exploziile anvelopelor pot avea loc dintr-o serie de motive. Din fericire, ele sunt usor de evitat cand toate verificarile necesare sunt aplicate masinii in mod constant.

Una dintre cauzele exploziilor este legata de presiunea anvelopelor. O presiune prea mica este principala cauza a exploziei, ceea ce poate duce la accidente grave. Presiunea ar trebui verificata lunar, dar mai ales inainte de calatoriile lungi. Pneurile bine umflate contribuie la prelungirea duratei de viata a acestora, dar si la o mai buna economie de combustibil. Pentru a afla presiunea care trebuie sa existe in roti, cautati specificatii pe portiera soferului, in intriorul torpedoului, in zona de alimentare cu carburant sau in cartea tehnica a masinii.

In momentul in care loviti o bordura sau o groapa adanca este posibilitatea sa apara probleme in ceea ce priveste alinierea rotilor, in sensul ca, in urma impactului una sau mai mult roti isi poate schimba directia. De fiecare data cand vi se pare ca ceva nu este in regula, mergeti la un service si verificati alinierea rotilor. O aliniere necorespunzatoare poate provoca uzura inegala si rapida a benzii de rulare, deci o interventie timpurie ar putea fi salvatoare.

Rotirea regulata a anvelopelor va ajuta sa obtineti o uzura mai uniforma. Rotiti anvelopele la intervalele de kilometraj ale producatorilor de masini si anvelope, pentru a preveni uzura prematura si neregulata a pneurilor. Daca nu gasiti recomandari specifice din partea acestora, puteti roti anvelopele la aproximativ 10-15000 de kilometri.

O uzura avansata sau neuniforma poate reduce capacitatea anvelopei de a rula bine pe drum. Verificati anvelopele de uzura inegala, cautati suprafetele umflate sau adanciturile si de asemenea, detectati suprafetele deosebit de netede sau orice alte semne de deteriorare. Calitatea benzii de rulare a anvelopelor determina calitatea calatoriilor, de aceea merita putina atentie in acest sens.

Cauciucuri second hand de calitate la cele mai mici preturi | cauciucauto.ro

cauciucuri second hand

Indiferent care este starea actuala a anvelopelor pe care le aveti, nu uitati ca furnizor de incredere de cauciucuri second hand este Cauciuc Auto. Aici veti gasi cauciucuri de vara, all seazon si cauciucuri de iarna sh de foarte buna calitate si la preturi accesibile. Accesati http://cauciucauto.ro/ si verificati ce este in stoc !