Soferii sunt exasperati de fiecare data cand trebuie sa alimenteze masina, mai ales avand in vedere faptul ca pretul carburantului a crescut peste masura in ultimul timp. Specialistii ii atentioneaza asupra faptului ca exista mici trucuri de care acestia ar trebui sa tina cont pentru a se bucura de un consum mult mai mic.

Spre exemplu, nu se recomanda umplerea rezervorului cu motorina/benzina din cauza faptului ca volumul total al masinii va creste ceea ce va duce la un consum mult mai mare. Cel mai bine ar fi ca masina sa fie alimentata cu o cantitate mult mai mica de combustibil avand in vedere faptul ca statiile PECO sunt la orice pas. De asemenea, masina nu trebuie incarcata cu un numar foarte mare de bagaje pentru ca presiunea exercitata in plus va face ca masina sa se tureze pentru a putea demara.

A circula cu o viteza mai mica inseamna a avea un consum redus.

Aceasta afirmatie este testata si dovedita asa ca soferii trebuie doar sa apese mai incet pedala acceleratiei daca isi doresc sa nu mai bage adanc mana in buzunar la fiecare alimentare. O viteza constanta de 120 km/h pe autostrada este tot ceea ce masina are nevoie pentru a scoate un consum cu pana la 15% mai mic. Suna bine, nu?

Un alt truc tine si de locul in care masina este parcata in special in timpul verii atunci cand temperaturile ating cote alarmante. Soferii ar trebui sa caute zonele umbroase pentru a evita astfel evaporarea combustibilului din rezervor. Cu cat masina este mai expusa o perioada mai indelungata de timp unor temperaturi greu de suportat, cu atat nivelul benzinei din rezervor scade. Desi pare greu de crezut, explicatia este una pur stiintifica. Mai mult decat atat, se va folosi la capacitate maxima si aerul conditionat pentru a stabili o temperatura acceptabila in interior ceea ce va influenta nivelul combustibilului.

Functia de dezaburire ar trebui folosita cat mai rar cu putina pentru ca nu face altceva decat sa mareasca intregul consum al masinii. In momentul in care gradul de vizibilitate scade, soferul poate deschide geamul pret de cateva secunde, iar efectul este garantat.