Porcusorii de Guineea sunt animale de companie mici, dar necesita mult spatiu, timp, efort si interactiune umana. Daca oamenii sunt dispusi sa ofere un camin porcusorului de Guineea, hrana atentie si grija, ei vor fi recompensati cu un animal de companie fericit, sanatos si distractiv.

Porcusorii de Guineea – ingrijire

Porcusorul va avea nevoie de o cusca speciala, incapatoare. In aceasta vor fi asezati cativa centimetri de asternut din hartie. Hartia pastreaza mirosul, asa ca trebuie schimbata de cel putin doua ori in fiecare saptamana sau mai des daca proprietarii locuiesc intr-o zona umeda. Dedesubtul hartiei poate fi asezata o patura moale cu un material absorbant deasupra, pentru a le oferii confort porcusorilor de Guineea.

Trebuie gasita o locatie buna pentru cusca. Un loc pe care familia il frecventeaza zi de zi, pentru perioade indelungate de timp. Cea mai buna alegere este camera de zi, un dormitor sau holul, deoarece sunt camere frecventate zilnic. De asemenea, trebuie asezata intr-un loc in care nu exista riscul lovirii porcusorului.

Porcusorii de Guineea sunt foarte sensibili la temperatura. Multi medici veterinari recomanda pastrarea lor in interior, ceea ce prezinta avantajul interactiunii zilnice cu proprietarii. Cu toate acestea, unii experti sugereaza expunerea in mod regulat a animalelor la lumina soarelui. Este de evitat lasarea custii in aer liber daca acolo exista si pisici.

Se recomanda adoptarea a doi sau mai multi porcusori, pentru a nu fi singuri. Ei au nevoie de companie pentru ca sunt animale de turma. Proprietarii ar trebui sa se asigure ca daca adopta sau cumpara doi porcusori, ei sunt frati – altfel, exista riscul sa se lupte. Porcusorii masculi se vor imperechea cu femelele daca sunt crescuti in acelasi loc.

Aceste animale au nevoie de interactiune umana, sa simta mirosul stapanului si sa ii auda frecvent vocea. Proprietarii pot incerca sa ii mangaie daca porcusorul da semne ca isi doreste, apropiindu-se de mana acestuia. De asemenea, ii pot hrani din mana.

Porcusorii au nevoie de apa proaspata in fiecare zi, iar recipientele de apa si mancare trebuie curatate zilnic. Cat despre hrana, ei trebuie sa primeasca legume verzi in fiecare zi -20% din hrana sa este recomandat sa constea in frunze de legume care contin vitamina C.