Scaunul de gaming este derivat din scaunul de birou directorial, avand mici modificari ca sa se diferentieze cele de gaming fata de cele office.

Un scaun de gaming bun trebuie sa reziste o perioada indelungata de timp fara niciun moment de pauza, pentru ca in cele mai multe cazuri, utilizatorii nu se misca ore in sire de pe scaun. Confortul este cel mai important lucru pe care incearca sa il ofere un scaun de gaming.

Tipologia scaunului de gaming

Atunci cand se realizeaza un top de scaune de gaming, se iau in considerare diferitele tipuri de scaune.  Scaunele pentru utilizatorii de PC, denumite PC gaming chiar, utilizeaza un model de scaun clasic ergonomic cu un aspect al tapiteriei si formei spatarului asemanatoare cu cele intalnite pe masinile de curse. Din punctul de vedere al functionalitatii, acesta se comporta la fel ca un scaun de birou tipic.

Scaunele pentru jucatorii de consola reprezinta o combinatie intre fotoliu si balansoar sau un fotoliu cu un singur picior si bean bag (care inseamna punga cu forma maleabila, umpluta de obicei cu polistiren).

Caracteristici esentiale

Designul nu trebuie sa fie extravagant sau sa aiba o forma care aduce aminte de o masina de curse, insa marea majoritate a produselor de gaming incearca sa iasa in evidenta printr-un design mai strident.

Scaun de gaming | Top de scaune de gaming | Genator.ro

top de scaune de gaming

Trebuie acordata o atentie sporita reglajelor lombare, indiferent de tipul de scaun ales. Prezenta acestei specificatii poate ca nu va oferi o imagine de ansamblu asupra ergonomiei produsului. Asadar, este recomandata probarea scaunul inainte de achizitie, ca persoana sa se asigure ca i se potriveste perfect.

Scaunele de gaming vin, in general, cu una sau doua permute ce se fixeaza in zona lombara a scaunului si in zona cervicala, utilizand gaurile special proiectate din spatarul scaunului si un cordon sau o centura ajustabila pentru fixare.

Calitatea unui scaun poate fi intuita si de reglajale posibile, necesare pentru a gasi pozitia perfecta. Genator.ro cuprinde o multitudine de modele de scaune de gaming, de diferite culori, dimensiuni, fiecare avand un stil aparte si functii adaptabile pentru orice preferinta.