Una din cele mai des intalnite teme in carti este iubirea si, de ce nu, esecul in iubire, modul de a trece peste un eveniment neplacut. Iubirea este un senntiment extrem de placut, insa putine persoane il inteleg cu adevarat si din pacate, dupa multe esecuri, putini mai cred ca exista dragoste adevarata.

Persoanele care se indeparteaza de dorintele sufletului si pun din ce in ce mai mult accent pe lucrurile materiale si pe aceste idealuri, ajung sa fie dezamagiti in dragoste si sa se transforme intr-un fel in are devin fiinte indepartat de conceptul de iubire in sine. Pentru a reveni la sentimente mai bune si pentru a ajunge sa creada din ce in ce mai mult in dragoste, exista carti sublime care arata cititorilor ce cale sa urmeze atunci cand nu mai stiu daca sa creada sau nu in iubire.

Top carti pe care daca le citesti, realizezi cat de importanta este iubirea in viata ta

In topul cartilor recomandate de specialisti celor care nu mai cred in puritatea sentimentului de iubire se numara:

  • Dragoste in vremea holerei, scrisa de Gabriel Garcia Marquez, ce prezinta povestea de iubire dintre Fermina si Florentino care se reintalnesc dupa 5 decenii de la despartire si dupa atat de mult timp, dragostea lor ramane la fel de puternica.

Acest roman este cel mai frumos si totodata prezinta cea mai tragica poveste de dragoste din literatura universala care schimba complet perceptia celor care nu mai cred in iubire sau nu au crezut vreodata;

  • Fata disparuta, scris de Gillian Flynn, o carte ce prezinta povestea intre doi oameni care au o casnicie perfecta in aparenta si ale carei dedesubturi ies la suprafata o data cu disparitia femeii, in dimineata in care cuplul implinea 2 ani de casnicie.

Romanul prezinta doua lumi ce se intersecteaza si se contrazic pe masura ce sunt descoperite, fiecare avand propria dreptate si propriul mod prin care oamenii se pot insela asupra relatiilor’

  • Priveste-ma, scris de Nicholas Sparks, un roman prin care cititorii sunt indemnati sa creada din nou in dragostea adevarata si sa creada ca o intalnire surprinzatoare le poate schimba destinul si le poate redefini ideile pe care le au despre iubire.