In perioada Sarbatorilor de Iarna, este evident ca goana dupa cadouri de Craciun aduce mari probleme la nivel financiar. An de an oamenii se trezesc cu buzunarul gol si cauta sa isi mai limiteze cheltuielile pentru anii care urmeaza.

Pentru o idee de decoratiune si cadou inedita nu este nevoie de sute de lei. Se pot crea coliere si bratari din paste fainoase si alte lucruri la indemana, bijuterii hand made cu personalitate, create special pentru o anumita persoana draga si cu un efect benefic asupra relatiei de prietenie.

cadouri de Craciun

O alta idee de cadou care costa zero lei este calatoria … imaginara. Da, exista si este un dar ideal pentru cei dragi. In seara de Craciun, se vor acoperi ochii persoanei care va primi acasta excursie si i se va sopti la ureche pe ce insula pustie se afla, care sunt facilitatile de care beneficiaza, si cat de fierbinte este nisipul.

Un filmulet cu cele mai frumoase poze personale dintre cele doua persoane poate fi realizat gratis pe internet si poate fi pus pe un CD. De asemenea, se mai pot crea CD-uri cu muzica preferata pentru a fi oferite cadou celor dragi si cu siguranta va ajunge la sufletul acestora.

De asemenea, se pot oferi cadouri primite cu alte ocazii ce nu au fost folosite din cauza ca nu au parut extrem de utile sau de frumoase. Cadourile primite de o zi onomastica sau de ziua de nastere pot fi transformate in bucurie pura atunci cand sunt oferite celor care cu siguranta le vor placea. Insa si aceste cadouri trebuie facute cu logica, spre exemplu bunicul nu are de ce sa primeasca un selfie stick care prisoseste si nici fratele mai mare o pereche de ciorapi tricotati.

Ultima solutie pentru a economisi bani de Craciun din cauza ca bugetul este limitat de unele cheltuieli neprevazute sau deja stiute insa pe termen lung, este ca oamenii sa nu faca deloc cadouri. Este o decizie neplacuta si un pic riscanta, mai ales in ziua de Craciun cand toata lumea imparte cadouri, insa este cea mai buna pentru buget. In fond, o urare venita din suflet, o felicitare sau ceva dulce preparat in casa sunt mai mult decat suficiente pentru a fi daruite la Sarbatorile de final de an. Cand bugetul este restrans spre zero inainte de Sarbatorile de iarna, nimeni nu trebuie sa se supere pentru ca exista motive bine intemeiate pentru care unii oameni decid sa aleaga aceasta varianta si nu tine intotdeauna de vointa lor .