Cand cumparati un computer nou, este usor sa deveniti confuz din cauza volumului mare de decizii tehnice pe care trebuie sa le luati. Cum sa alegi cel mai bun PC desktop? Ei bine, s-ar putea sa va intrebati cati Giga de RAM aveti nevoie, ce procesor sa alegeti sau ce placa grafica, ce afisaj sa cautati si care hard disk va fi cel mai bun – exista multe probleme si este dificil sa stiti de unde sa incepeti.

Exista o modalitate simpla de a incepe sa eliminati din optiuni insa, asigurati-va ca veti achizitiona cel mai bun PC pentru nevoile voastre.

Specificatiile tehnice si de detalii precum marca grafica sunt importante pentru sistemul desktop ales. Tot la fel de importante sunt aplicatiile pe care doriti sa le utilizati pe noul PC, deoarece acestea va vor ajuta sa decideti ce caracteristici trebuie sa aiba sistemul ales.

Daca intentionati sa il cumparati doar pentru sarcini de baza – navigarea pe Internet, trimiterea de e-mailuri, rularea de software precum Microsoft Word – majoritatea computerelor, chiar si cele foarte ieftine, vor putea sa faca fata acestor cerinte.

Asadar care este cel mai bun computer pentru nevoile dumneavoastra

cel mai bun computer

Un PC pentru divertisment, in afara de functiile de baza, poate fi folosit si pentru a viziona filme, pentru a asculta muzica, pentru jocuri si poate partaja muzica si fisiere video intr-o retea de domiciliu. Sistemele de acest gen au nevoie de ceva mai mult in ceea ce priveste puterea hardware-ului, cum ar fi un hard disk mai mare pentru a stoca toata muzica si filmele, precum si un ecran mare, o placa buna de sunet si difuzoare. Multe PC-uri de divertisment sunt PC-uri all-in-one.

Daca doriti sa jucati cele mai recente jocuri cu cea mai buna performanta posibila, atunci veti avea nevoie de un PC pentru jocuri. Acestea pot fi mult mai scumpe, deoarece nu numai ca aveti nevoie de un ecran de calitate, o placa de sunet buna si difuzoare, dar veti avea nevoie, de asemenea, de o placa grafica puternica, un hard disk rapid si un procesor decent.

Chiar daca nu sunteti un pasionat de jocuri, dar trebuie sa rulati software-uri grele – editare video HD – atunci veti avea nevoie de un PC de inalta performanta. Aceasta ar trebui sa includa un procesor puternic, memorie mare RAM si un hard disk mare si rapid.