Cel putin de doua ori pe an, pacientii trebuie sa se prezinte la medicul dentist pentru o igienizare profesionala. Procedura de igienizare este realizata in cabinetul stomatologic si include detartraj, airflow si periaj profesional, urmate de igienizare. In clinica dentara din Drumul Taberei, cu sediul online la adresa plazadent.ro , pacientii pot gasi servicii complete si complexe de igienizare, precum si de endodontie la microscop si alte servicii din domeniul implantologiei, ortodontiei, pedodontiei etc. – practic toate ramurile importante ale stomatologiei.

Ce presupune igienizarea dentara?

Actiunea de igienizare dentara personala se realizeaza zilnic, de fiecare persoana in parte, prin periaj, folosirea atei dentare, a apei de gura, a dusului bucal si air floss. Igienizarea dentara profesionala vine in completarea periajului personal, prin efectuarea de detartraj, periaj profesional, fluorizare, desenzibilizare si air flow.

Aceasta actiune de igienizare reprezinta cea mai buna metoda de a preveni gingivita si parodontoza. Procedura de igienizare dentara profesionala este atent realizata de catre specialisti, care curata depozitele dure de tartru supra si subgingival, finiseaza suprafetele prin periaj profesional si prin airflow.

Igienizarea dentara nu este o procedura dureroasa si nici foarte costisitoare, dureaza cel mult cateva zeci de minute si in urma ei pacientii vor avea un aspect mai placut al dintilor, un gust si un miros mai placute in gura si o senzatie minunata de curat.

De ce sa iti faci un detartraj?

Tartrul este una dintre principalele cauze ale aparitiei unor afectiuni care tin de mobilitatea dentara, precum parodontoza. Parodontoza nu poate fi prevenita decat in acest mod, prin mentinerea unei igiene dentare riguroase, respectarea unui stil de viata sanatos, absenta fumatului, renuntarea la consumul de sucuri carbogazoase si prezentarea la medicul dentist de doua ori pe an pentru un detartraj.

In timpul detartrajului, dintii sunt curatati, tartrul subgingival, care se depune si nu poate fi indepartat prin mijloacele de igienizare personale zilnice, este eliminat. Detartrajul poate fi efectuat fie cu ultrasunete, fie cu ajutorul unor instrumente specifice ascutite.

Endodontie la microscop | clinica dentara din Drumul Taberei | plazadent.ro

clinica dentara din Drumul Taberei

Numai in urma unui detartraj profesional insotit de alte servicii de igienizare profesionale, pacientii se pot declara multumiti, vor avea un aspect natural al dintilor si o senzatie mult mai placuta in gura. Igienizarea profesionala este o investitie de lunga durata in sanatatea orala si in stabilitatea dintilor.