Salteaua antiescare este un produs medical recomandat de cadrele medicale pentru a preveni si a trata escarele care se formeaza in urma sederii intr-o singura pozitie in pat, pe o perioada indelungata. De regula, pacientii imobilizati la pat sunt supusi formarii escarelor, o afectiune a pielii care nu numai ca poate afecta calitatea vietii, ci poate pune chiar si viata in pericol. Escarele apar in urma unor spitalizari indelungate sau in urma unor afectiuni ce imobilizeaza oamenii la pat.

Oferta magazinului online magazinulortopedic.ro in ceea ce priveste modelele de saltea antiescare, dar si carucior rulant este foarte variata si menita sa satisfaca toate cerintele si necesitatile pacientilor imobilizati sau cu probleme de deplasare.

Tipuri de saltele antiescare

In prima faza a aparitiei escarelor, medicii recomanda o saltea de tip fagure, un model activ, care se umfla cu ajutorul unei pompe. Cand escarele devin un risc pentru bolnavi, atunci se recomanda folosirea unei saltele antiescare de gradul II, de tip tubular, care asigura stabilitate si impiedica alunecarea din pat.

In principiu, saltelele antiescare pasive se folosesc pe un pat normal, modelele fiind realizate pentru pacientii cu risc de aparitie a escarelor, imobilizati la pat. Saltelele antiescare de tip fagure pot suporta bolnavi cu diferite greutati, fiind un produs indicat preventiv, dar sunt potrivite si pentru pacientii care deja au dezvoltat escare. Saltelele antiescare tubulare sunt recomandate pacientilor cu risc mediu si mare de dezvoltare a escarelor.

Ce calitati trebuie sa aiba salteaua antiescare

Salteaua antiescare trebuie sa aiba principala calitate de a imbunatati calitatea vietii bolnavului, de a preveni aparitia escarelor si de a preveni infectarea acestora. Aceste dispozitive trebuie sa fie confectionate din materiale de calitate superioara, sa aiba capacitatea de repartitie a presiunii pe zonele predispuse la dezvoltarea escarelor. Corpul saltelei trebuie sa aiba profil diferit pentru diferite parti ale corpului, materialele trebuie sa fie rezistente la ardere si la uzura, iar salteaua trebuie sa preia forma corpului pacientului si sa ii confere acestuia confort.

Saltea antiescare | carucior rulant | www.magazinulortopedic.ro

carucior rulant

Este foarte important ca pacientii care sufera de anumite afectiuni care provoaca degradarea starii de sanatate si imobilizarea acestora la pat sa fie tratati cu deosebita consideratie si sa beneficieze de cele mai bune conditii. Saltelele antiescare sunt create special pentru a le usura acestora viata si pentru a evita aparitia unor complicatii neplacute si dureroase, care le pot pune viata in pericol. Mai multe detalii pe www.magazinulortopedic.ro .