Bolnavii de diabet stiu ca pot trai toata viata cu aceasta afectiune, insa, daca nu isi tin nivelul glicemiei sub control, repercusiunile pot fi foarte grave. Pentru acesti bolnavi, medicina alopata aloca foarte multe medicamente, in timp ce farmacia naturii aduce in prim-plan plante cu beneficii extraordinare. Castravetele amar, spre exemplu, este unul din cele mai puternice remedii naturale.
Ce proprietati are castravetele amar
Diabetul de tip 1 are ca principale simptome eliminarea excesului de urina, o sete foarte puternica, senzatia de foame si de oboseala accentuata, precum si tulburari de vedere. Pacientul scade in greutate si are o predispozitie din ce in ce mai mare catre infectii. Diabetul poate fi combatut cu ajutorul castravetelui amar, care, chiar daca are un gust foarte greu de suportat, este unul dintre cele mai bune remedii existente. Castravetele amar se consuma sub forma de suc sau sub forma de salata si se bea sau se mananca pe stomacul gol.
Aloe vera este un alt remediu impotriva diabetului. Aceasta planta poate fi consumata sub forma de suc si are proprietati importante in mentinerea nivelului normal al glicemiei. Acelasi rol il au si semintele de schinduf, care scad si colesterolul rau. Se poate consuma decoct din brusture, preparat din doua linguri de radacina de planta maruntita la jumatate de litru de apa clocotita, cate trei cani pe zi, timp de trei luni.
Frunzele de dud sunt un remediu excelent impotriva diabetului de tip 2, deoarece contin acid galic, ce nu permite zaharului sa intre in sange. Frunzele de dud se prepara sub forma de tinctura, care are proprietati nebanuite de reducere a glicemiei, stimulare a secretiei de insulina si scadere a colesterolului.
Nu in ultimul rand, scorusul de munte tine glicemia sub control si reduce tensiunea oculara. Fructele de scorus congelate se pun intr-o sticla sau intr-un recipient, peste care se adauga alcool sau rachiu. Se lasa la macerat timp de sase saptamani si se face un tratament de cateva saptamani cu preparatul rezultat, luand cateva lingurite pe zi. Un efect benefic asupra pacientilor cu diabet il au si merele verzi si consumul de fasole, suc de morcov si patrunjel.