Astazi „Hollywoodul Golfului” nu mai este cunoscut doar pentru petrol. Situat intre Irak si Arabia Saudita, aceasta tara de coasta are mai multe lucruri de oferit, decat isi imagineaza majoritatea oamenilor. Kuwait este intr-o continua dezvoltare, motiv pentru care atrage din ce in ce mai multi turisti.

Cultura islamica la Marea Moschee

Renumita pe plan mondial pentru arhitectura islamica, Marea Moschee din Kuweit este cea mai mare moschee din tara. Cu un design imprumutat de la persi, cupola centrala are 141 de metri. Avand un interior atat de magnific, nu este de mirare ca Marea Moschee este unul dintre cele mai faimoase locuri de vizitat in Kuwait. Moscheea se intinde pe o suprafata de 220.000 de metri patrati si exista posibilitatea ca turistii sa fie ghidati gratuit, prin interiorul acestei cladiri impresionante. Daca vizitatorii au de gand sa faca un tur, ar trebui sa sune inainte si sa se imbrace corespunzator.

Insula Kobar din Kuwait

Litoralul Kuwait reprezinta una dintre marile atractii ale acestei tari. Acesta este inconjurat de uimitoare peisaje marine si ape cristaline, ceea ce il face un loc favorit pentru iubitorii de sporturi acvatice. Insula Kobar este printre cele mai populare locuri de scufundare din zona si este un loc in care turistii pot experimenta o lume subacvatica, plina de pesti si corali.

Piata Souq Al-Mubarakiya

Pentru unele cumparaturi traditionale, turistii trebuie sa mearga in una dintre cele mai vechi piete din Kuwait. Cladirile de aici sunt remarcabile si este foarte usor pentru vizitatori sa petreaca cateva ore, pentru a le putea descoperi pe toate. Pentru cei care iubesc sa faca cumparaturi, aici vor gasi totul, de la costume traditionale si covoare din matase persana, pana la bijuterii si antichitati autentice arabe. In calatoria lor, turistii nu ar trebui sa rateze Souq Al-Mubarakiya, acesta fiind locul perfect pentru a obtine suveniruri autentice.

Mall-ul

Turistii pot face cumparaturi in cel mai mare mall din Kuwait, care are in jur de 1.100 de magazine. Datorita influentei britanice in Kuwait, exista numeroase marci britanice recunoscute precum Charlotte Tilbury si Jack Wills. Exista de asemenea si o multime de magazine americane de renume mondial, precum Pottery Barn si Tiffany & Co.