Achizitionarea unui scaun auto pentru copii nu este o sarcina usoara pentru niciun parinte. Siguranta celor mici este extrem de importanta motiv pentru care modelul ales trebuie sa corespunda normelor in vigoare. Un astfel de accesoriu este cel care poate face diferenta intre viata si moarte.

Ce trebuie sa stie parintii despre un scaun auto pentru copii

Riscul de ranire grava sau deces la un copil intr-un accident de masina este redus cu 71% atunci cand este acesta este asezat intr-un scaun de masina adecvat. Parintii trebuie sa cumpere intotdeauna un scaun auto de la un magazin autorizat pentru a nu intampina probleme in privinta calitatii. Un scaun auto montat corect este extrem de important motiv pentru care parintii ar trebui sa urmareasca manualul de instructiuni cu mare atentie.

Cei mai importanti factori in alegerea scaunului auto sunt inaltimea, greutatea si varsta copilului, acestea fiind mult mai importante decat varsta. Chiar daca copilul o varsta potrivita pentru un alt tip de scaun, el nu trebuie transferat pana cand nu are o dimensiune sau o greutate suficienta (sau ambele!).

Parintii trebuie sa verifice regulat reglajele scaunului auto la fiecare 2-3 saptamani si sa faca ajustari, daca este necesar. Deoarece scaunul este folosit adesea, curelele de prindere se pot largi, asa ca este normal sa fie facute unele verificari si ajustari.

Scaunul auto este mult mai important decat caruciorul. Parintii trebuie sa aleaga mai intai un scaun auto, apoi, daca este posibil, trebuie sa aleaga un carucior compatibi. Sub nicio forma nu trebuie cumparat un scaun auto folosit pentru ca exista riscul sa fi fost implicat intr-un accident si, prin urmare, nu prezinta nici cea mai mica urma de siguranta.

Se recomanda achizitionarea unui scaun auto confectionat dintr-o tesatura usor de curatat. De asemenea, se poate opta pentru o tesatura inchisa la culoare sau cu model care ajuta la ascunderea mai bine a petelor. Copiii mananca, beau si vomita pe scaunele auto asa ca este nevoie sa fie curatate cu usurinta.