Accidentul vascular cerebral afecteaza una din sase persoane in timpul vietii. Riscul de AVC creste odata cu varsta, desi o astfel de criza se poate intampla la orice varsta. Doar un sfert din victimele AVC-ului se recupereaza fara probleme, in timp ce o buna parte dintre pacienti raman cu sechele fizice si cognitive, chiar si comportamentale. Aceste schimbari au adesea un impact negativ asupra vietii de zi cu zi.

Modificarile comportamentului sau caracterului difera de la persoana la persoana si in functie de partea afectata a creierului. Aceasta poate include tulburari de atentie si concentrare, tulburari de dispozitie (depresie, euforie, intoleranta la frustrare sau indiferenta) sau pierderea motivatiei si lipsa de initiativa. Aceste motificari de personalitate si tulburari de dispozitie au adesea o influenta negativa asupra familiei victimei. Este necesara o reorganizare si uneori, la renuntarea la planurile de viitor.

Multi ingrijitori ale persoanelor care au suferit un AVC simt ca au de-a face cu un strain. Una dintre consecintele AVC-ului este dementa, ceea ce poate duce la schimbarea atat de mari ale celor dragi pana la punctul in care nu mai recunosc nici chiar fetele familiare. Deteriorarea emisferei drepte afecteaza capacitatea de empatie si exprimarea emotiilor, in timp ce deteriorarea emisferei stangi afecteaza capacitatea de a invata informatii noi. Aceste situatii sunt greu de trait si gestionat, dar cunoasterea cauzei permite intelegerea problemei si interventia activa in recuperare.

Ingrijirea unei persoane dupa AVC poate fi stresanta si epuizanta. Strategiile pentru depasirea dificultatilor in acest caz depind de comportamentul persoanei in cauza. Cu toate acestea, este benefic ca varstnicul suferind sa fie inconjurat de persoane dragi care inteleg situatia, dar si de specialisti care vad dincolo de niste manifestari externe.

Camine de batrani din Bucuresti | camin-pentru-bunici.ro

Din dorinta de a ajuta familiile aflate in acest impas, a luat nastere Camin Pentru Bunici, un azil de batrani din Bucuresti cu doua sedii, in Voluntari si Pipera, loc in care batranii, indiferent de starea lor de sanatate, sunt primiti si ingrijiti corespunzator situatiei in care se afla. Pentru a afla mai multe despre cele doua camine de batrani din Bucuresti care functioneaza sub denumirea de Camin Pentru Bunici, accesati https://camin-pentru-bunici.ro/!