Un scaun cu rotile nu este ceva de dorit, insa este ceea ce are nevoie o persoana pentru a se putea deplasa atunci cand picioarele nu mai slujesc. Echipa Magazinul Ortopedic a ales cateva persoane celebre care au folosit un scaun rulant si ale caror realizari au avut un impact dramatic asura lumii. Acest lucru ne reaminteste ca indiferent de circumstante, influenta asupra celorlalti nu are limite.

  1. La 39 de ani, presedintele Franklin Roosevelt s-a imbolanvit de poliomielita, pierzand capacitatea de a merge singur. Este singurul presedinte al SUA ales de patru ori, care a condus dintr-un scaun cu rotile pe care si l-a proiectat singur.
  2. Christopher Reeve este cunoscut pentru rolul sau din Superman, insa dupa un accident de echitatie, maduva spinarii a fost lezata, devenind tetraplegic.
  3. In ciuda poliomielitei dobandite la varsta de 6 ani si a problemelor de coloana vertebrala de la 18 ani, Frida Kahlo a devenit un artist respectat la nivel international, faimos pentru picturile sale. Privita de multi ca o icoana a creativitatii feminine, viata Fridei a fost ecranizata si intr-un film.
  4. Renumitul violonist Itzhak Perlman era pregatit sa intre la conservator la varsta de 3 ani dar nu a fost suficient de mare pentru a tine vioara, asa ca a studiat acasa. Dupa varsta de 4 ani s-a luptat cu paralizia bilaterala a membrelor inferioare, insa nu a renuntat la visul de a canta. Primul recital l-a avut la 10 ani, dupa care s-a mutat din Israel in SUA.
  5. Regele Filip al II-lea al Spaniei, in urma unei gute severe, a ajuns primul rege din lume in scaun cu rotile. El a condus Spania cand a fost cea mai importanta putere occidentala europeana, dar a condus si Anglia ca sot al Mariei I.

Oricine se poate face auzit indiferent de gradul de mobilitate, insa prin toate mijloacele moderne de care dispunem, chiar orice e posibil. Indiferent ca aveti nevoie de un carucior rulant, scaun wc de camera, saltea antiescare, rolatoare sau cadre de mers, Magazinul Ortopedic prin site-ul Magazinulortopedic.ro va sta la dispozitie cu produse ortopedice de mare folos in recuperarea medicala si motorie.