Evitarea dietei continue poate fi cheia pentru pierderea in greutate si mentinerea unei stari de sanatate perfecte si a unui aspect fizic de invidiat, conform ultimelor cercetari. Cercetatorii au aratat intr-un studiu ca luarea unei pauze de doua saptamani in timpul dietei poate imbunatati pierderea in greutate.  

Este pauza in dieta benefica pentru organism?

pauza in dieta benefica pentru organism

In timpul studiului, doua grupuri de participanti au luat parte la o dieta de 16 saptamani care reduce consumul de calorii cu o treime din valoarea initiala.

Un grup a menținut dieta in continuu timp de 16 săptămâni, în timp ce celălalt a menținut regimul alimentar timp de două săptămâni, apoi a facut pauza din dietă timp de două săptămâni pur și simplu pentru a-și păstra greutatea stabilă și a repetat acest ciclu timp de 30 de săptămâni în total pentru a asigura 16 săptămâni de dieta.

Cei din grupul de dietă intermitent nu numai că au pierdut mai mult in greutate, dar nici nu au luat in greutate dupa terminarea studiului.

Grupul de dietă intermitent a menținut o pierdere medie în greutate cu 8 kg mai mare decât grupul care au tinut o dieta continuă, la șase luni de la sfârșitul dietei.

Când se reduce consumul de energie (hrană) în timpul dietei, pierderea in greutate este mult mai greu de realizat.

Această reacție la senzatia de foame resimtita, un mecanism care a ajutat oamenii să supraviețuiască ca si specie atunci când aprovizionarea cu alimente a fost inconsecventă, contribuie acum la dezvoltarea taliei atunci când aprovizionarea cu alimente este disponibilă imediat.

Această dietă intermitentă de două săptămâni s-a dovedit a fi un mijloc mai eficient de a pierde în greutate în comparație cu dieta continuă, alte diete populare care includeau cicluri de câteva zile de post si cu siguranta mult mai eficienta decât dieta continuă.

Există un număr tot mai mare de cercetări care au arătat că dietele care utilizează perioade de una până la șapte zile de repaus complet sau parțial alternate cu alimente la libera alegere nu sunt mai eficiente pentru scăderea în greutate decât dietele convenționale continue.