Banda de alergare este cel mai popular si mai apreciat aparat pentru fitness, prezent atat in salile de fitness, cat si in locuintele oamenilor care doresc sa arate bine sau sa isi mentina greutatea. Acest aparat este dedicat activitatilor fizice, pentru imbunatatirea conditiei fizice sau a siluetei. Achizitionarea unei asemenea benzi de alergare pentru acasa nu trebuie tratata cu superficialitate, ci potentialii cumparatori ar trebui sa aiba in minte criterii bine stabilite pentru a face o investitie in sanatatea lor.

Ce avantaje aduce banda de alergare?

Persoanele care nu au timp sa mearga la sala de fitness, cele care nu au timp sa iasa dimineata la o repriza de jogging sunt invitate sa isi achizitioneze o banda de alergare, usor de utilizat, aproape intuitiv, cu putin ajutor din partea manualului alaturi de care vine insotita. Daca pana nu demult, bicicleta electrica era optiunea numarul unu a persoanelor care doreau sa investeasca intr-un aparat fitness pentru sanatatea lor, acum aceasta banda este numarul unu, oferind un exercitiu minunat pentru musculatura picioarelor, inima si plamani. Acest aparat fitness simuleaza alergarea reala si are rolul de a monitoriza parametrii fizici, inclusiv pulsul, tensiunea sanguina si hidratarea sau volumul pulmonar.

Criterii pe baza carora se alege o banda buna de alergare

Pentru a alege un asemenea aparat de fitness, cumparatorii trebuie sa aiba in vedere anumite criterii importante, achizitia sa nu fie facuta in graba si nici in functie exclusiv de buget, pentru ca un aparat fitness bun nu este neaparat cel mai ieftin.

Pentru a alege banda de alergare ideala, este important de avut in vedere dimensiunile acesteia. O latime de jumatate de metru si o lungime de un metru jumate ar trebui sa fie suficiente. In cazul in care latimea este prea mica, utilizatorii ar putea sa se accidenteze si sa se dezechilibreze destul de des. De asemenea, in alegerea acestui dispozitiv conteaza foarte mult si puterea motorului, dar si viteza benzii de alergare. O viteza de minim 18 kilometri pe ora se va dovedi optima pentru utilizatorii aflati la inceput. Nu in ultimul rand, in alegerea acestui aparat fitness conteaza foarte mult si pretul.