Multe femei isi doresc sa reduca durata menstruatiei, fie ca vor sa mearga la plaja, intr-o excursie sau au o ocazie speciala. De fapt, nu este o dorinta atat de complicata, pentru ca exista mai multe moduri prin care doamnele isi pot controla menstruatia.

Exista mai multe tehnici care pot fi incercate pentru a opri menstruatia mai repede. Unele dintre ele sunt inofensive, dar altele necesita totusi sfatul medicului.

Cat dureaza de obicei menstruatia?

Durata menstruatiei variaza de la femeie la femeie si este influentata de multe lucruri, inclusiv de stres, indicele de masa corporala si hormoni. Perioada medie poate dura de la 2 pana la 5 zile, desi unele femei au perioade mai lungi. Multe femei experimenteaza, de asemenea, o scurtare naturala a ciclului lor odata cu inaintarea in varsta.

Contraceptivele

Sunt utilizate in mod regulat pentru a regla ciclul. Contraceptivele pot reduce crampele si numarul de zile al menstruatiei.

Sexul

Sexul sau mai exact orgasmul, poate reduce spasmele, precum si accelera fluxul menstrual, reducand astfel zilele menstruatiei. Acest lucru se datoreaza faptului ca orgasmele genereaza contractii musculare uterine care ajuta la impingerea sangelui menstrual din uter.

O greutate sanatoasa

Fluctuatiile in greutate pot afecta menstruatia. Poate duce la omisiuni pentru cateva luni sau la menstruatii mai abundente, mai dureroase etc.

De fapt, doamnele mai plinute sunt expuse riscului crescut de menstre mai lungi. Acest lucru se datoreaza productiei crescute de estrogen a celulelor adipoase, ceea ce poate face ciclurile mai grele si mai lungi.

Exercitii fizice

Activitatea fizica nu numai ca promoveaza sanatatea generala, dar ajuta si la ameliorarea fluxului menstrual. Acest lucru poate reduce, de asemenea, numarul de zile al menstruatiei. Exercitiile fizice pot reduce retentia de apa, ceea ce poate ameliora umflarea si reduce crampele.

Insa exercitiile fizice excesive pot afecta negativ sanatatea hormonala si pot duce la intreruperea menstruatiei, ceea ce inseamna un impact negativ asupra sanatatii. Adesea, sportivii activi sufera de astfel de probleme.

Plante

  • Marar – are proprietati analgezice si antiinflamatorii care pot reduce simptomele sindromului premenstrual si pot reduce durata menstruatiei;
  • Ghimbir – poate ajuta la ameliorarea sangerarilor abundente;
  • Afine – reduc menstruatia abundenta;
  • Frunze de zmeura – au proprietati de relaxare musculara care pot reduce contractiile uterine.