Lacul Baikal este mare si cu posibilitati turistice variate, astfel incat toata lumea poate spune “vacanta perfecta la Lacul Baikal” la propriu. Zona din jurul orasului Baikal este unica, iar multe dintre plantele si animalele aflate aici, exista numai in aceasta zona.

Muntii Baikal se afla la nord-vestul lacului si se invecineaza cu Podisul Siberian. Incercati sa urcati pe cel mai inalt munte in timpul vizitei la Lacul Baikal. Nu uitati sa va luati aparatul foto pentru a putea captura imagini pitoresti si uimitoare de-a lungul drumului. Uitati de probleme si griji si admirati grandoarea lacului Baikal.

Pe malul lacului Baikal, puteti incerca cel mai bun si mai proaspat peste care este preparat prin una din cele sapte metode: 1) uscat la soare, 2) afumat la rece, 3) afumat fierbinte, 4) prajit, 5) supa ukha, 6) sarat si 7) coapt la goad. Pestele afumat este cea mai comuna mancare din regiunea Baikal si trebuie sa il incercati. Este vandut in toate locurile turistice si orasele de coasta, astfel incat nu veti avea nici o dificultate in gasirea acestuia. De fiecare data gustul este usor diferit, dar intotdeauna delicios, aromat si proaspat. De fapt, ar trebui sa fie consumat imediat dupa pregatirea.

Exista multe locuri speciale la Lacul Baikal, unde se spune ca energia se simte mult mai puternic. Locurile speciale a spiritelor locale, denumite Obo, sunt principalele locatii ale acestor locuri cu o energie aparte. Este necesar ca spiritele locale sa fie multumite, astfel incat acestea sa va ajute in calatoria voastra. Puneti-va o dorinta prin legarea unei panglici in jurul unui mic foisor, a unui stalp sau a unui copac sau prin lasarea unei monede, in aceste locuri.

Faceti o fotografie cu Shamanka Rock

Capela Burkhan, cunoscuta si sub denumirea de Shamanka Rock, este unul dintre cele mai fotografiate locuri de la Lacul Baikal. Situata pe insula Olkhon din satul Khuzhir, este un loc incarcat de putere si mister. Piatra mistica, de marmura alba, apare in moduri uimitoare pe imaginile surprinse de turisti. In plus, pe insula, puteti intalni samanul care va organiza o ceremonie pentru bunastarea voastra si va adauga o dorinta pe altarul amabilitatii spiritelor.