Filmele sunt vazute ca fiind o activitate sociala, dar si ca o explorare a calitatilor si defectelor societatii. Un film bun este o escapada din aceasta lume, iar atat copiii, cat si adultii apreciaza cele cateva zeci de minute in care se deconecteaza de la viata reala si intra intr-o lume complet noua.

Din fericire, filmele bune au la baza lecturi frumoase, pe baza unor recomandari de carti. Copiii care vor sa citeasca o carte buna inainte de a vedea un film bun, sau cei care vor sa vada diferenta intre o carte si un film pot accesa lista de pe un blog de carte de succes.

Recomandari de carti care au reprezentat sursa de inspiratie pentru filme

Specialistii Blog.PrintreCarti.ro sunt interesati sa le prezinte pasionatilor de lectura o lista de carti numai bune de citit de catre copii sau de catre parinti, copiilor, inainte de a vedea filmele dupa care s-au facut ecranizarile.

  • Mary Poppins

Mary Poppins scrisa de P.L. Travers este o carte care a stat la baza unor ecranizari foarte bune, care s-au bucurat de succes. Filmul din 1964, dar si cel din 2018 au la baza cartile din seria Mary Poppins si multe scene au fst scrise pornind de la vinietele din colectia initiala de patru carti. Cartile includ si momente magice care nu au fost incluse in filme, de aceea este recomandata lectura inainte de a vedea filmul.

Recomandari de carti | Blog de carte | Blog.PrintreCarti.ro

blog de carte

  • Vrajitorul din Oz

Cartea Vrajitorul din Oz, scrisa de L. Frank Baum, se afla in topul listei de carti care trebuie citite cel putin o data in viata. Filmul Vrajitorul din Oz din 1939 s-a bucurat si inca se bucura de un real succes.

  • Jurassic Park

Putini copii si adulti stiu ca celebrul film Jurassic Park are la baza povestea scrisa de Michael Crichton. Romanul a fost adaptat pentru ca ecranizarea sa fie pe placul unei audiente mai mari, insa cartea este mai violenta, facandu-i pe cititorii mai tineri sa aiba cosmaruri.