Parisul aduce in fiecare an milioane de turisti, pentru obiective turistice si reputatia sa – fiind unul dintre cele mai romantice orase din lume. Orasul Luminilor ofera multa frumusete la fiecare privire, multi turisti isi petrec aici vacante intregi, doar sorbind vin la cafenelele din aer liber si minunandu-se de stralucirea orasului.

Pont Alexandre III

Pont Alexandre III este mai mult decat un simplu pod pe Sena care leaga 2 maluri ale Parisului – o adevarata opera de arta. Acest pod opulent a fost dezvaluit in 1900 pentru targul mondial. A fost numit pentru tarul rus Alexandru al III-lea si a fost construit in onoarea unei aliante dintre Franta si Rusia. Cei patru stalpi sculptati si suflati cu bronz, reprezinta Arta, Stiinta, Comertul si Industria. Podul este dotat cu lampi complexe Art Nouveau , heruvimi, nimfe. O plimbare peste acest pod – reper parizian – este memorabila in orice moment, dar o plimbare de seara ofera posibilitatea de a vedea lampile luminand podul.

Arcul de Triumf din Paris

Un simbol al mandriei pariziene, Arcul de Triumf din Paris a fost ridicat de imparatul Napoleon I in 1806 pentru a comemora realizarea militara a Frantei. Acest reper francez este situat in intersectia din Etoile. Lucrarea este un punct culminant al unei colectii de artisti talentati. La 11 noiembrie 1923, o flacara a fost aprinsa in cinstea celor care si-au pierdut viata in lupta. Astazi, dupa aproape 100 de ani, flacara inca arde.

Place du Trocadéro

In acest spatiu deschis turistii pot vizita muzee, gradini. Place du Trocadéro a fost construit pentru a comemora batalia de la Trocadero, dar terasa pavata este cunoscuta mai ales pentru privelistile idilice ale celui mai notabil reper al Parisului, Turnul Eiffel. Seara, turistii pot vedea Turnul Eiffel cu luminile sale stralucitoare sclipind in intuneric.

Cimitirul Pére Lachaise

Intr-un oras la fel de uluitor ca Parisul, chiar si cimitirele sale sunt decoruri romantice. Père Lachaise este cel mai vizitat cimitir non-secular din lume. Turistii se pot rataci pe dealurile cimitirelor si pe caile serpuite, in timp ce respecta unii dintre cei mai cunoscuti poeti, scriitori si muzicieni din istorie.