Constipatia – adesea cauzata de o dieta necorespunzatoare, de medicamente, de lipsa de somn, de stres, de sensibilitate la hrana, dezechilibru hormonal sau de inactivitate – indica faptul ca organismul nostru nu functioneaza corect si are nevoie de ajutor. Desi sunt disponibile multe tratamente fara prescriptie medicala, acestea pot provoca efecte secundare si dependenta. Din fericire, exista remedii naturale care nu au efecte secundare nocive.

Iata cateva remedii pentru constipatie:

Remedii pentru constipatie

Hidratarea

Mentineti o hidratare adecvata a organismului pentru a preveni si a diminua constipatia. Apa, sucurile de fructe si legume, ciorbele si ceaiurile din plante va hidrateaza, permitand functionarea corecta a sistemului digestiv.

Grasimi sanatoase

Utilizati in mod regulat grasimi sanatoase, cum ar fi uleiul de masline, uleiul de cocos si uleiul de seminte de in, pentru a va stimula sistemul digestiv. Consumati alimente bogate in grasimi, cum ar fi avocado si nuci pentru a va mentine intestinele lubrifiate, evitand astfel constipatia.

Sucul de lamaie

Sucul de lamaie, un laxativ natural, contine acid citric, care alimenteaza sistemul digestiv si ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Consumati zilnic o ceasca de apa calda cu sucul de la o lamaie pentru a avea scaune in mod regulat.

Exercitii fizice

Miscarea corpului va mentine sistemul digestiv in miscare. Faceti sport timp de 20 pana la 30 de minute in fiecare zi pentru a va stimula intestinele si a le proteja de stres, ceea ce duce la constipatie.

Dieta sanatoasa

Consumati multe fructe, in special cele cu continut ridicat de vitamina C. Alimentele suplimentare care ajuta la lupta impotriva constipatiei includ:

– Legume cu frunze verzi;

– Cereale integrale, neprelucrate;

– Probioticele de iaurt proaspete;

– Fasole, seminte si nuci.

Miere

Mierea, un laxativ natural benefic pentru ameliorarea constipatiei, contine minerale si enzime necesare pentru un sistem digestiv sanatos. Consumati mierea ca atare sau amestecati-o in ceai sau apa calda. Consumati miere in mod regulat pentru a va ajuta la digestie.

Otetul de mere

Otetul de cidru de mere contine pectina, o fibra solubila in apa care sustine cresterea functiei digestive. Consumati otet de cidru de mere ca pe un laxativ natural si acesta va ajuta procesele organismului pentru a induce o miscare intestinala.