Indiferent de cat de mult se ingrijesc oamenii, exista cateva probleme dentare care apar in mod frecvent. Pentru a sti de ce trebuie sa se fereasca, pacientii trebuie sa cunoasca intai posibilele deficiente cu care s-ar putea confrunta.

  • Respiratia urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare este cunoscuta si sub numele de halitoza. Aceasta apare, de regula, din cauza bolilor de gingii, a parontozei, a cariilor si a bacteriilor care se strang intre dinti, mai ales in timpul meselor. Apeland la un cabinet stomatologic Bucuresti bun, oamenii pot scapa insa de aceasta problema!

  • Cariile

Acestea apar atat la adulti, cat si la copii, iar atunci cand nu sunt tratate la timp, pot provoca neplaceri destul de mari. Este recomandat sa se programeze controale regulate la medic pentru tratarea cariilor in faza incipienta!

  • Parodontoza

Boala parodontala este cea care cauzeaza pierderea dintilor si apare cel mai frecvent la adulti. Pentru prevenirea acestei boli, oamenii trebuie sa apeleze la tratamente de detartraj dentar si sa-si perieze dintii foarte bine acasa de cel putin doua ori pe zi. De asemenea, se poate utiliza si ata dentara dupa fiecare periaj.

  • Sensibilitatea dintilor

Cei care observa ca in timpul consumului de lichide calde si reci au dureri dentare, cel mai probabil sufera de o sensibilitate a dintilor. Pentru a se evita aceasta problema, specialistii recomanda un periaj lejer al danturii, dar si utilizarea fluorurii, care ajuta totodata la prevenirea aparitiei cariilor.

  • Ruperea sau tocirea dintilor

Atunci cand sufera leziune fizice, oamenii pot pierde unul sau mai multi dinti, ceea ce reprezinta o mare problema. Vorbirea, socializarea, dar si masticatia – toate acestea pot fi afectate. La fel se intampla si in cazul in care unii dinti se tocesc, nemaiputand fi folositi la capacitate maxima.

Te confrunti cu probleme dentare? CabinetStomatolog.ro este solutia!

probleme dentare

Alegand un medic de la o clinica stomatologie Titan buna, oamenii pot preveni foarte multe probleme sau le pot rezolva pe cele pe care le au. Rezervarile trebuie facute din timp, iar pacientii au la dispozitie atat formularul de pe site-ul www.cabinetstomatolog.ro, cat si adresa de email cabinetstomatolog@yahoo.com.