Pentru cei care nu cunosc procedeul, resetarea telefonului cu Android este destul de simpla dar si eficienta, imbunatatind modul in care ruleaza aplicatiile. In fond, resetarea telefonului inseamna revenirea acestuia la setarile din fabrica si este necesara macar o data pe an, atunci cand utilizatorul observa ca sistemul nu mai ruleaza la fel de usor ca la inceput. Resetarea telefonului este echivalentul unei curatenii anuale si nu implica pierderea parolelor si nici macar a datelor importante pentru ca acestea pot fi stocate dinainte pe un dispozitiv special.

Telefonul se aglomereaza cu tot felul de date, descarcari, iar spatiul liber se imputineaza din ce in ce mai mult cu fiecare luna de utilizare. Daca sunt incluse si conturi de Instagram, Facebook sau alte retele sociale, telefonul va avea tendinta sa stocheze duplicatele pozelor in memorie. Ceea ce inseamna ca sistemul Android devine efectiv sufocat de documentele stocate inutil. Nu numai modelele simple au nevoie de o resetare din fabrica din cand in cand ci si modelele de top, cele mai noi aparute pe piata.

Utilizatorii pot verifica fiecare folder in parte si pot decide ce pastreaza si ce sterg, ce aplicatii actualizeaza si pe care le lasa sa ruleze in aceasta forma, insa foarte bine pot scuti acest timp pierdut inutil prin simpla resetare din fabrica a telefonului. Inainte de acest pas, insa, utilizatorii nu trebuie sa uite sa faca un backup al imaginilor, sa isi salveze documentele sau clipurile de care nu mai au nevoie sau sa le stocheze intr-un cont Cloud. Pasionatii de jocuri ar putea sa creada ca o resetare din fabrica ar determina pierderea tuturor salvarilor de jocuri insa acestea pot fi salvate daca sunt adaugate intr-un Google Play Games.

Resetarea telefonului ii va reda performantele initiale si in general se face din setari, la folderul Backup and Reset. Acum sunt disponibile chiar si tutoriale online pe Youtube pentru resetarea fiecarui model de telefon in parte, disponibile in majoritatea limbilor.