Soferii vechi au, cu siguranta, experienta frustrarii atunci cand rasucesc cheia in contact si motorul nu porneste sau mai rau, porneste greu si se opreste brusc. O baterie nu este esentiala doar pentru pornirea masinii, ci este o parte importanta a intregului sistem electric care face ca toate dotarile sa functioneze, de la radio pana la lumini, geamuri sau incalzirea in scaune.

La majoritatea masinilor, bateria se incarca in timp ce masina este in functiune, cu electricitatea de la un alternator. Un alternator este, in esenta, un mic generator, de regula condus de o centura din motor si, prin natura sa, nivelul de putere pe care il creaza, fluctueaza. Acesta este locul unde intervine bateria. Atunci cand este in stare buna, va furniza intotdeauna tensiunea sigura si consistenta pentru ca toate sistemele masinii sa functioneze corect.

Se poate stabili daca bateria masinii este aproape de sfarsitul duratei de viata numai prin verificari regulate. In general, o baterie de calitate tine intre 5-7 ani, deci investitia intr-un dispozitiv nou merita. Indicatorii unei baterii uzate includ cresterea reziduurilor sub forma de pulbere pe bornele masinii, o lampa de avertizare a bateriei care se aprinde in tabloul de bord dupa pornirea masinii sau motorul se chinuie sa porneasca mai ales in zilele reci.

Schimbarea unei baterii auto nu ar trebui sa dureze mai mult de o ora, un specialist avand nevoie chiar de si mai putin timp. In principiu, se deconecteaza bateria veche de toti conectorii atasati si se inlocuieste cu bateria noua. Practic, este necesar a se desuruba toate piulitele si suruburile de siguranta si apoi vechea baterie necesita o inspectie atenta. Daca se observa eventuale scurgeri sau crapaturi pe carcasa, este necesara o atentie sporita. Acidul bateriei este periculos si este necesara interventia unui profesionist care sa inspecteze compartimentul bateriei pentru a evalua si repara eventualele pagube cauzate de scurgerea acestuia.

Seriozitate, promptitudine si calitate la cele mai bune preturi doar la Nord Garage – service auto in Baneasa

service auto in Baneasa

Pentru schimb rapid al bateriei sau pentru alte interventii, precum incarcari cu freon auto, schimb de becuri si alte reparatii, la Nord Garage, service auto in Baneasa, puteti avea parte de cele mai bune servicii! Accesand Nordgarage.ro puteti afla mai multe detalii despre locatie, servicii si preturi!